Apua on aina saatavilla

Arkielämässä tulee joskus vastaan tilanteita, jolloin tuntuu että tarvitaan apua. Aina ei edes parhaan ystävän olkapää ole saatavilla tai se ei yksinkertaisesti riitäkään. Tällaisissa tilanteissa on hyvä tietää, että apua on saatavilla. Tärkeintä on, ettei jää yksin painiskelemaan murheiden kanssa, vaan ottaa rohkeasti yhteyttä auttaviin tahoihin. Avuntarve on aina yksilöllistä ja riippuu usein monesta eri tekijästä. Mistä avuntarve on syntynyt, ja kuinka apua tarvitseva on tottunut itse käsittelemään asioitaan. Tilanteet vaihtelevat ja ihmiset reagoivat asioihin eri tavoin.

Ohjaamo neuvoo

Oletko juuri muuttanut paikkakunnalle etkä tunne Tampereen palveluja? Kaipaatko kavereita, kohtaamista ja toimintaa? Onko asunto menossa alta tai etsitkö kämppää Tampereelta? Tai haluatko vain tulla kahvikupposelle juttelemaan?
Ohjaamo on alle 30-vuotiaiden nuorten neuvontapiste: voit kysyä apua ja opastusta työhön, koulutukseen, toimeentuloon, asumiseen ja arjen hallintaan liittyvissä kysymyksissä tai vinkkejä harrastus- ja ryhmätoimintamahdollisuuksista Tampereella.”

Yhteystiedot ja aukiolot

Etsivä työ

Etsivän työn kohderyhmänä ovat 13-29-vuotiaat nuoret. Työntekijät tavoitat sieltä missä nuoret liikkuvat, esim. kadut ja ostoskeskukset. Voit olla meihin yhteydessä myös Facebookin kautta, puhelimitse ja sähköpostitse tai halutessasi tulla poikkeamaan osoitteessa Pinninkatu 58.

Jos sinua mietityttää esimerkiksi raha-asiat, opiskeluasiat, parisuhde, ystävät, terveys, päihteet, erilaiset tukilomakkeet tai mikä tahansa asia maan ja taivaan väliltä, voit olla meihin yhteydessä.

Yhteystiedot

Erityisnuorisotyö

Nuorisopalveluiden erityisnuorisotyön tarkoituksena on tukea nuoria erilaisissa elämään liittyvissä ongelmatilanteissa. Työ keskittyy ihmissuhteiden vahvistamiseen, päihteiden käytön vähentämiseen ja nuorten elämänhallinnan tukemiseen.

Koulutyössä erityisnuorisotyöntekijän tehtävänä on tukea oppilaiden menestymistä, auttaa heitä löytämään omat voimavaransa ja hyödyntämään niitä sekä kouluyhteisössä että yleensä elämässä.

lue lisää

Info

Lisätietoa

Tiina-Liisa Vehkalahti
Johtava koordinaattori
p. 040 806 3239  

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi