Harjoittelupaikat

Tälle sivulle on koottu Tampereen kaupungin nuorisopalveluissa suoritettaviin työharjoittelu-ja työelämän tutustumisjaksoihin, työkokeiluihin ja siviilipalveluksen suorittamiseen liittyviä usein esitettyjä kysymyksiä.

Harjoittelijoiden tehtäviä nuorisopalveluissa ovat pääsääntöisesti nuorten ohjaamiseen liittyviä asiantuntijatehtäviä. Välineita ohjaamisessa perinteisen nuorisokeskuksissa tehtävän nuorisotyön lisäksi ovat esimerkiksi media, musiikki, kädentaidot, pelikonsolit, teatteri, luovat menetelmät jne.

Milloin ja mihin harjoittelijoita otetaan?

Harjoittelijoita nuorisopalveluissa on pitkin vuotta. Toimintakaudet ajoittuvat väleille tammikuu–kesäkuu sekä elokuu–joulukuu. Harjoittelijalla on aina harjoittelun ohjaaja. Heinäkuuksi ei oteta harjoittelijoita. Harjoittelusta ei makseta palkkaa tai palkkioita nuorisopalveluiden toimesta. Seuraavan kerran harjoitteluun voi hakea elokuussa

Harjoittelijat työskentelevät pääsääntöisesti Monitoimitalo 13:ssa, nuorisokeskuksissa eri puolilla kaupunkia tai nuorisopalveluiden toimistolla Puutarhakadulla.

Tyypilliset harjoittelijat

Harjoittelija on tyypillisesti nuoriso-, kulttuuri-, liikunta-, askartelu/ohjaustoiminta- tai sosiaalialaa opiskeleva henkilö. Työkokeilussa ja työharjoittelussa on ollut myös tutkintoon valmistuneita yhteisöpedagogeja, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajia, sosionomeja, media-assistentteja, kädentaitojen tai ohjaustoiminnan artenomeja. Työelämään tutustumassa on ollut yläkouluikäisiä, kymppiluokkalaisia jne. Harjoittelun kesto vaihtelee oppilaitoksesta ja harjoittelun teemasta riippuen yhdestä viikosta aina kuuteen kuukauteen asti.

Miten päästä harjoitteluun?

Ensimmäinen sääntö on olla ajoissa liikkeellä! Yhteydenottosi ja harjoittelun aloittamisen välissä on oltava vähintään kuukausi aikaa. Haluamme tarjota harjoittelijalle parhaan mahdollisen hyödyn harjoittelusta ja siksi haluamme myös sinun valmistautuvan harjoitteluusi huolella ennakkoon. Toinen sääntö on, että haet itse harjoittelupaikkaa! Opettajasi, vanhempasi, valmentajasi jne. ei ole tulossa tekemään harjoittelua puolestasi, joten he eivät myöskään voi hakea harjoittelupaikkaa puolestasi. Ole reipas ja oma-aloitteinen!

Mitä hakemuksessa olisi hyvä kertoa?

Hyvä hakemus

Hyvästä hakemuksesta ja ansioluettelosta vastaanottaja saa nopeasti yleiskäsityksen opinnoistasi ja työkokemuksestasi sekä osaamisestasi ylipäätään.

Varmista, että jättämäsi yhteystiedot ovat oikein, niin olemme sinuun pikapuoliin yhteydessä. Vaikka kaikille emme harjoittelupaikkaa pysty tarjoamaan, niin vastaamme kuitenkin jokaiselle.

Toivomme, että hakemuksestasi saisi seuraavia tietoja:
  • harjoittelun muoto ja kesto (esim. opintoihin liittyvä harjoittelu)
  • koulutustaustasi ja työkokemuksesi
  • minkälaiset työtehtävät kiinnostava/tukisivat opintojasi ja tulevaisuuden suunnitelmia
  • mihin nuorisopalveluiden toimintaan haet harjoitteluun (kts. esimerkit)

Hae sähköisesti

Kaikkiin tehtäviin haetaan samalla lomakkeella. Muista täyttää kaikki tiedot huolellisesti ja valita oikea kohta harjoittelun tms. laadusta sekä millaisiin tehtäviin ensisijaisesti toivoisit pääseväsi. HUOM! Emme ota hakemuksia tällä hetkellä vastaan.