Lasten liikennepuisto

Liikennepuisto tarjoaa 6–10-vuotiaille mahdollisuuden opetella liikennekäyttäytymistä ohjatusti kesäisin. Arkipyhinä sekä palkallisina vapaapäivinä puisto on suljettu. Liikennepuiston toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Liikenneopetustuokion jälkeen lapsi pääsee opettelemaan liikennesääntöjä käytännössä polkuautoa ajamalla. Liikennepuisto on suosittu vierailukohde, joten ajovuoroa voi joutua hetken odottamaan. Odotellessa voi kulkea puistossa jalankulkijana, värittää värityskuvia tai vaikka suorittaa liikennepuiston oman ajokorttikokeen, josta saa muistoksi ajokortin.

4–6-vuotiaille tarjoamme mahdollisuuden kokeilla ajamista vanhemman kulkiessa vierellä. Tätä nuoremmat lapset voivat ajaa kolmipyörällä sille tarkoitetulla erillisellä radalla.

Ohjaajalla on aina oikeus keskeyttää lapsen ajaminen, jos siitä näyttää olevan vaaraa lapselle itselleen tai muille puiston käyttäjille. On myös hyvä huomioida, että ainoastaan alle 145 cm mittaiset lapset mahtuvat polkuautoihin.

Kesäkausi käynnistyy 7.6.2017. Puisto on avoinna arkisin klo 10–17.

Ajokorttikoe

Ajokorttikoe on tarkoitettu 6–10-vuotiaille. Ennen kokeen tekemistä on osallistuttava liikenneopetukseen sekä käytävä ainakin kerran ajamassa polkuautolla puistossa. Ajokorttikokeessa kysellään liikennemerkkejä- ja liikennekäyttäytymistä koskevia kysymyksiä. Hyväksytyn kokeen jälkeen kuljettajakokelaalle kirjoitetaan liikennepuiston ajokortti. Ajokortin suoritettua ei tarvitse enää osallistua uudestaan liikenneopetukseen kesän aikana.

Pikkupoliisikoe

Ajokorttikokeen läpäisseet ja hyvän ajotaidon osoittaneet 8-vuotta täyttäneet lapset voivat osallistua pikkupoliisikokeeseen. Kokeen kysymykset ovat vaikeampia kuin ajokorttikokeessa. Kokeeseen kuuluu myös "inssiajo". Pikkupoliisikokeen läpäisseet voivat osallistua liikennepuiston toimintaan liikennettä ohjaavina poliiseina.

Liikennepuistosta sanottua

  • Saa ajaa! Turistina kotikaupungissani -blogi 3.8.2016 Lue juttu>>
  • Liikennepuistossa, Kolme pientä porsasta -blogi 27.6.2015. Lue juttu >>
  • Liikennepuistossa, Together in Wonderland -blogi 18.6.2015. Lue juttu >>
  • Älä aja päälle!, 2.8.2014 Ei ihan vielä! -blogi. Lue juttu >>
  • Liikennepuistossa vauhdin hurmaa, 14.7.2013 Tenavataidetta ja kulttuurikasvatusta -blogi. Lue juttu >>
  • Liikennepuisto, 9.7.2013 Vaapukka-blogi. Lue juttu >>
  • Liikennepuiston ajovuoroa ei tarvitse odotella kuivin suin, Yle Tampere 5.6.2013. Lue juttu >>
  • Liikennepuisto on hyödyllistä huvia, Yle Tampere 2.7.2012. Lue juttu >>
  • Lasten liikennepuisto on ilmainen ikisuosikki Tampereella, 11.6.2012 Tamperelainen. Lue juttu>>