Kädentaidot2020-10-09T11:48:06+02:00

Kädentaidot

Monitoimitalo 13:n 3. kerros on omistettu kädentaidoille. Kädentaidot on paikka, jossa voit luoda vapaasti ja inspiroitua huikeasta määrästä erilaisia materiaaleja. Käytössäsi on laaja valikoima erilaisia työvälineitä sekä osaavat ohjaajat ovat aina apunasi. Monitoimitalo 13:n hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä on helppo päästää luovuus valloilleen. Kädentaidot ja taide ovat itseilmaisun välineitä, ja haluamme kunnioittaa jokaisen yksilöllistä tapaa olla luova.

Kädentaitokerroksen pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille nuorille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Avoin toiminta on maksutonta ohjauksen ja laitteiden käytön osalta, käyttämistäsi tarvikkeista tai materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan ja hinnat ovat todella edulliset.

Tule ja koe onnistumisen ihanuus!

Meihin saat yhteyden soittamalla numeroon 040 806 3281 (soittoaika ma–ke  klo 14–20).

Poikkeuksia aukioloissa

Kädentaidot on avoinna syyslomaviikolla ma–to klo 14–20.

Huomioithan nämä asiat asioidessasi tiloissamme

  • älä tule paikalle kipeänä
  • pese käsiäsi
  • pidä turvaväli

Olemme tehostaneet siivousta tiloissamme ja lisänneet mahdollisuuksia puhdistaa käsiä. Pyrimme kaikin keinoin varmistamaan kaikille turvallisen ympäristön muun muassa vähentämällä sisään otettavien asiakkaiden määrää.

Keramiikka

Keramiikkatiloissa sinulla on hieno mahdollisuus tutustua saveen tekemällä nipistely-, makkara- tai levytekniikalla käyttö- tai koriste-esineitä. Myös valusavityöt tai dreijaus on mahdollista, tutustuttuasi ensin käsinrakennustekniikoihin. Käytössä on puna- ja kivitavarasavea ja niihin paljon erilaisia engobeja ja lasitteita.

Miltä kuulostaisi tehdä omin käsin vaikkapa kukkaruukku tai ruoka-astioita?

Minna Granqvist
Kädentaito-ohjaaja
minna.granqvist(a)tampere.fi

p. 040 806 3138

Korula

Korula on askartelijan taivas, josta löytyy runsaasti erilaisia materiaaleja ja ideoita niiden toteuttamiseen. Muun muassa korut, rintamerkit, magneetit, massatyöt sekä erilaiset paperiaskartelut syntyvät Korulassa helposti. Lisäksi Korulassa voi päästää irti sisäisen kuvataitelijansa sekä tutustua erilaisiin maalaus- ja piirrustustekniikoihin.

Kristiina Tenhovirta
Kädentaito-ohjaaja
kristiina.tenhovirta(a)tampere.fi
p.050 325 7391

Marjukka Jakonen
Kädentaito-ohjaaja
marjukka.jakonen(a)tampere.fi

p. 040 806 2312

 

 

Tekstiili

Tekstiilissä voit vapauttaa luovuutesi ompelun parissa ja toteuttaa hassuimmatkin ideasi. Voit ommella tai muokata vaatteita, tehdä tyynyn, kepparin tai harrastaa esimerkiksi cosplay-vaatteiden tekoa. Käytössäsi on ompelukoneita ja saumureita. Tekstiilissä on myös kangaspuita esimerkiksi mattojen kutomista varten. Kangaspuissa on loimet valmiina. Loimet maksavat 4€/metri. Varaa itsellesi kudonta-aika hyvissä ajoin. Muista ottaa matkaasi myös omat matonkuteet.

Riina Vuorenniemi
Kädentaito-ohjaaja, ompelu
p. 040 806 3139
riina.vuorenniemi(a)tampere.fi

Helena Vänni
Kädentaito-ohjaaja, kudonta
p. 040 806 2319
helena.vanni(a)tampere.fi

Verstas

Kädentaitojen verstas on monipuolisuudessaan todellinen ideanikkarin ihmemaa. Pienimuotoinen puutyötila mahdollistaa kodin pienten tarve-esineiden rakentelun tai mikset tutustuisi metallikorujen valmistamiseen? Verstaalla voit lisäksi tehdä nahkatöitä, kuvioida kangasta tai rakentaa kierrätysmateriaaleista vaikka robotin. Tule rohkeasti tutustumaan!

Merja Lehtonen
Kädentaito-ohjaaja
merja.h.lehtonen(a)tampere.fi
p. 040 806 3140

Extra-päivä avaa Monitoimitalo 13:n kädentaitokerroksen ovet kaikenikäisille!

Extra-päivänä iällä ei ole väliä, vaan kuka tahansa on tervetullut Monitoimitalo 13:n kädentaitokerrokseen.

Ikärajattomana Extra-päivänä kaikilla on mahdollisuus tulla tutustumaan Monitoimitalo 13:n kädentaitokerrokseen. Kädentaitokerroksesta on osaavia ohjaajia, jotka opastavat ja auttavat, ja paljon inspiroivia materiaaleja. Ohjaus ja laitteiden käyttö on ilmaista, mutta materiaaleista peritään maksu, joten mukaan kannattaa varata käteistä.

Syksy 2020 Extra-päivät
26.8., 29.9., 27.10, 24.11 ja

Ikärajattomat joulupajat
14.–16.12.

Luovasti-työpajat

12.8. Luovasti – tuunaa vaatteita
2.9. Luovasti – akryylimaalaus
7.10. Luovasti – puutyö
4.11. Luovasti iskän kaa, ikärajaton
2.12. Luovasti – reliefi

Info

KÄDENTAIDOT AVOINNA
MAKE klo 14–20

Kädentaitokerroksen kaikki pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Ohjaajat ovat koko ajan käytettävissä mikäli kaipaat ideoita tai vinkkejä.

Muina aikoina kädentaidoissa järjestetään ohjattua ryhmätoimintaa. Varaa vuoro ryhmällesi soittamalla ma–ke klo 14–20 numeroon 040 806 3281.

OSOITE

Satakunnankatu 13
33100 TAMPERE

Huom! Sisäänkäynti Pellavatehtaankadulta.