Kädentaidot

Monitoimitalo 13:n 3. kerros on omistettu kädentaidoille. Kädentaidot on paikka, jossa voit luoda vapaasti ja inspiroitua huikeasta määrästä erilaisia materiaaleja. Käytössäsi on laaja valikoima erilaisia työvälineitä sekä osaavat ohjaajat ovat aina apunasi. Monitoimitalo 13:n hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä on helppo päästää luovuus valloilleen. Kädentaidot ja taide ovat itseilmaisun välineitä, ja haluamme kunnioittaa jokaisen yksilöllistä tapaa olla luova.

Kädentaitokerroksen pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille nuorille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Avoin toiminta on maksutonta ohjauksen ja laitteiden käytön osalta, käyttämistäsi tarvikkeista tai materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan ja hinnat ovat todella edulliset.

Tule ja koe onnistumisen ihanuus!

Meihin saat yhteyden soittamalla numeroon 040 806 3281 (soittoaika ma–pe  klo 9–15).

Kaikki nuorisokeskukset ovat toistaiseksi kiinni

Alueellisen koronaohjausryhmän suosituksen mukaisesti nuorisokeskukset ovat toistaiseksi kiinni. Tiedotamme nuorisotilojen avaamisesta heti, kun uudet ohjeistukset tulevat. 

Ryhmäajat

Monitoimitalo 13:n kolmas kerros tarjoaa ohjattuja kädentaitopajoja koululaisryhmille ja muille nuorten toimintaryhmille. Työpajat on tarkoitettu 9–29-vuotiaille nuorille. Ryhmäajat ovat torstaisin ja perjantaisin klo 9.00–11.00 (16–30 osallistujaa) ja klo 12.30–14.30 (max. 15 osallistujaa).

Työpajoissa tutustutaan koko kulttuurikeskuksen harrastustoimintaan kädentaitojen kautta. Tavoitteena on, että nuoret pääsevät kokeilemaan innostavia kädentaitotekniikoita ja voivat samalla löytää itselleen uuden harrastuksen.

Kangaskassit silkkipainamalla
​Työpajassa kokeillaan silkkipainantaa ja maalataan vapaalla kädellä oma näkemys Tampereesta.

Saippua
Työpajassa jokainen valmistaa yksilöllisen saippuan, joka paketoidaan lahjapakkaukseen.

Kutistemuovi -avaimenperä
Työpajassa suunnitellaan ja toteutetaan persoonallinen avaimenperä suositulla kutistemuovitekniikalla.

Savityö (max. 15hlö/paja)
Työpajassa muotoillaan nipistelytekniikalla hauska saviastia.

Tamperelaisille koululaisryhmille ajat ovat ilmaisia, muilta Tampereen kaupungin toimijoilta peritään materiaalimaksu. Kaupungin ulkopuolisilta toimijoilta peritään materiaalimaksun lisäksi työpajamaksu 40€.

Ryhmäajat ovat torstaisin ja perjantaisin klo 9.00–11.00 (16–30 osallistujaa) ja klo 12.30–14.30 (max.15 osallistujaa).

Huomioithan, että aikoja voit varata vain yhden/luokka.

Keramiikka

Keramiikkatiloissa sinulla on hieno mahdollisuus tutustua saveen tekemällä nipistely-, makkara- tai levytekniikalla käyttö- tai koriste-esineitä. Myös valusavityöt tai dreijaus on mahdollista, tutustuttuasi ensin käsinrakennustekniikoihin. Käytössä on puna- ja kivitavarasavea ja niihin paljon erilaisia engobeja ja lasitteita.

Miltä kuulostaisi tehdä omin käsin vaikkapa kukkaruukku tai ruoka-astioita?

Minna Granqvist
Kädentaito-ohjaaja
minna.granqvist(a)tampere.fi

p. 040 806 3138

Korula

Korula on askartelijan taivas, josta löytyy runsaasti erilaisia materiaaleja ja ideoita niiden toteuttamiseen. Muun muassa korut, rintamerkit, magneetit, massatyöt sekä erilaiset paperiaskartelut syntyvät Korulassa helposti. Lisäksi Korulassa voi päästää irti sisäisen kuvataitelijansa sekä tutustua erilaisiin maalaus- ja piirrustustekniikoihin.

Kristiina Tenhovirta
Kädentaito-ohjaaja
kristiina.tenhovirta(a)tampere.fi
p.050 325 7391

Marjukka Jakonen
Kädentaito-ohjaaja
marjukka.jakonen(a)tampere.fi

p. 040 806 2312

 

 

Tekstiili

Tekstiilissä voit vapauttaa luovuutesi ompelun parissa ja toteuttaa hassuimmatkin ideasi. Voit ommella tai muokata vaatteita, tehdä tyynyn, kepparin tai harrastaa esimerkiksi cosplay-vaatteiden tekoa. Käytössäsi on ompelukoneita ja saumureita. Tekstiilissä on myös kangaspuita esimerkiksi mattojen kutomista varten. Kangaspuissa on loimet valmiina. Loimet maksavat 4€/metri. Varaa itsellesi kudonta-aika hyvissä ajoin. Muista ottaa matkaasi myös omat matonkuteet.

Riina Vuorenniemi
Kädentaito-ohjaaja, ompelu
p. 040 806 3139
riina.vuorenniemi(a)tampere.fi

Verstas

Kädentaitojen verstas on monipuolisuudessaan todellinen ideanikkarin ihmemaa. Pienimuotoinen puutyötila mahdollistaa kodin pienten tarve-esineiden rakentelun tai mikset tutustuisi metallikorujen valmistamiseen? Verstaalla voit lisäksi tehdä nahkatöitä, kuvioida kangasta tai rakentaa kierrätysmateriaaleista vaikka robotin. Tule rohkeasti tutustumaan!

Merja Lehtonen
Kädentaito-ohjaaja
merja.h.lehtonen(a)tampere.fi
p. 040 806 3140

Luovasti-työpajat

18.1. Valmista kestovanulaput  (ilmainen, 9–29-vuotiaille)
15.2. Vala resiinikoru  (ilmainen, 9–29-vuotiaille)
22.3. Tee omat savileimasimet  (ilmainen, 9–29-vuotiaille)
19.4.  Tuunaa ja korjaa vaatteesi  (ilmainen, 9–29-vuotiaille)
17.5. Spreijaa ja maalaa omat skeitit ja skuutit (ilmainen, 9–29-vuotiaille)
14.6. Kuvioidaan kankaiset pikkutaulut eri tekniikoilla (ilmainen, 9–29-vuotiaille)

Info

KÄDENTAIDOT AVOINNA
MAKE klo 14–20

Kädentaitokerroksen kaikki pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Ohjaajat ovat koko ajan käytettävissä mikäli kaipaat ideoita tai vinkkejä.

Muina aikoina kädentaidoissa järjestetään ohjattua ryhmätoimintaa. Varaa vuoro ryhmällesi soittamalla ma–ke klo 14–20 numeroon 040 806 3281.

OSOITE

Pellavatehtaankatu 4
33100 TAMPERE

Huom! Sisäänkäynti Pellavatehtaankadulta.