Kädentaidot2019-10-04T14:45:21+03:00

Kädentaidot

Monitoimitalo 13:n kolmoskerroksesta avautuvat upeat maisemat Koskipuistoon. Inspiroiva ja valoisa kerros on siis kuin luotu luovaan tekemiseen! Kädentaitokerroksessa omat näkemykset voi kanavoida savitöihin, ompeluun, askarteluun tai korujen tekemiseen.

Jokaisessa pajassa pääset toteuttamaan itseäsi ja hyödyntämään laitteita. Kädentaitokerroksen kaikki pajat tarjoavat avointa toimintaa 7–29-vuotiaille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20 Avoin toiminta on maksutonta ohjauksen ja laitteiden käytön osalta, käyttämistäsi tarvikkeista tai materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan ja hinnat ovat todella edulliset. Kädentaitokerroksessa käy maksuvälineenä ainoastaan käteinen.

Kädentaidot on paikka, jossa voit luoda vapaasti ja inspiroitua huikeasta määrästä erilaisia materiaaleja. Käytössäsi on laaja valikoima erilaisia työvälineitä sekä osaavat ohjaajat ovat aina apunasi. Kädentaitokerroksen hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä on helppo päästää luovuus valloilleen. Kädentaidot ja taide ovat itseilmaisun välineitä, ja haluamme kunnioittaa jokaisen yksilöllistä tapaa olla luova.

Tule ja koe onnistumisen ihanuus!

Kädentaitokerrokseen saat yhteyden soittamalla numeroon 040 806 3281

Poikkeuksia aukioloissa

Kädentaitokerros on kiinni tiistaina 3.9., 18.–19.11., 26.11. ja 9.12.

Keramiikka

Keramiikkatiloissa sinulla on hieno mahdollisuus tutustua saveen tekemällä nipistely-, makkara- tai levytekniikalla käyttö- tai koriste-esineitä. Myös valusavityöt tai dreijaus on mahdollista, tutustuttuasi ensin käsinrakennustekniikoihin. Käytössä on puna- ja valkosavea ja niihin paljon erilaisia engobe-värejä ja lasitteita. Miltä kuulostaisi tehdä omin käsin vaikkapa ruoka-astioita?

Ammattitaitoinen ohjaaja Minna ja laitteet ovat maksutta käytössäsi avoimen toiminnan aikana, maksat vain materiaalimaksun käyttämiesi tarvikkeiden mukaan. Ohjatussa ryhmätoiminnassa peritään maksu myös ohjauksesta.

Minna Granqvist
Kädentaito-ohjaaja
minna.granqvist(a)tampere.fi

p. 040 806 3138

Korula

Korula on koruntekijän taivas josta löytyy paljon erilaisia materiaaleja ja ideoita niiden toteuttamiseen. Korulassa voit koristella eri tavoin pahvirasioita, savi- tai lasipurkkeja, pahvikirjoja, puuesineitä ynnä muita. Kuivakukkatyöt, rintamerkit, magneetit, massatyöt sekä erilaiset paperiaskartelut syntyvät myös Korulassa. Leila auttaa mielellään omien ideoittesi toteuttamisessa ja antaa tarvittaessa uusimpia vinkkejä askartelusta kiinnostuneille.

Leila Hynynen
Kädentaito-ohjaaja
leila.hynynen(a)tampere.fi

p. 040 801 2779

Kristiina Tenhovirta
kädentaito-ohjaaja
kristiina.tenhovirta(a)tampere.fi
p.050 325 7391

 

Tekstiili

Tekstiilissä voit vapauttaa luovuutesi ja toteuttaa villeimmätkin ideasi tekstiilin parissa. Ompelukoneiden ja saumureiden käyttö on aina maksutonta, materiaaleista (esim. langat) perimme pienen maksun. Voit halutessasi tuoda myös omat materiaalisi, jolloin toiminta on maksutonta.

Tekstiilihuoneessa sekä kädentaitokerroksen aulassa on myös kangaspuita, joita voit varata kutomista varten. Tehtävä työ vaatii kangaspuihin asennettavan kuhunkin työhön soveltuvat loimet, joten ota yhteyttä Helenaan ennen kuin varaat kangaspuita käyttöösi. Kudonta-aikaa voit varata kerralla korkeintaan kaksi viikkoa

Riina Vuorenniemi
Kädentaito-ohjaaja, ompelu
p. 040 806 3139
riina.vuorenniemi(a)tampere.fi

Helena Vänni
Kädentaito-ohjaaja, kudonta
p. 040 806 2319
helena.vanni(a)tampere.fi

Verstas

Kädentaitojen verstas on monipuolisuudessaan todellinen ideanikkarin ihmemaa. Pienimuotoinen puutyötila mahdollistaa kodin pienten tarve- ja koriste-esineiden rakentelun, tai mikset vaikka maalaisi itsellesi näyttävää silkkihuivia? Verstaalla voit myös kuvioida kangasta, esimerkiksi t-paidan sabluunatekniikalla. Tule rohkeasti tutustumaan!

Merja Lehtonen
Kädentaito-ohjaaja
merja.h.lehtonen(a)tampere.fi
p. 040 806 3140

Extra-päivä

Extra-päivä avaa Monitoimitalo 13:n kädentaitokerroksen ovet kaikenikäisille!

Extra-päivänä iällä ei ole väliä, vaan kuka tahansa on tervetullut Monitoimitalo 13:n kädentaitokerrokseen.

Ikärajattomana Extra-päivänä kaikilla on mahdollisuus tulla tutustumaan Monitoimitalo 13:n kädentaitokerrokseen. Kädentaitokerroksesta on osaavia ohjaajia, jotka opastavat ja auttavat, ja paljon inspiroivia materiaaleja. Ohjaus ja laitteiden käyttö on ilmaista, mutta materiaaleista peritään maksu, joten mukaan kannattaa varata käteistä.

Extra-päivä on jatkoa viime vuoden Afterwork-iltapäiville, joiden tarkoituksena oli kannustaa kaikenikäsiä tamperelaisia kokeilemaan uusia harrastuksia arki-iltapäivisin. Kävijöiltä saadun positiivisen palautteen takia ikärajattomille iltapäiväille haluttiin Monitoimitalo 13:ssa jatkoa

Syksyn 2019 Extra-päivät
27.8., 24.9, 29.10., 19.11.
Ikärajattomat joululahjapajat:
10.–11.12.

Info

KÄDENTAIDOT AVOINNA
MAKE klo 14–20

Kädentaitokerroksen kaikki pajat tarjoavat avointa toimintaa 7–29-vuotiaille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Ohjaajat ovat koko ajan käytettävissä mikäli kaipaat ideoita tai vinkkejä.

Muina aikoina kädentaidoissa järjestetään ohjattua ryhmätoimintaa. Varaa vuoro ryhmällesi soittamalla klo 14–20 numeroon 040 806 3281.

OSOITE

Satakunnankatu 13
33100 TAMPERE

Huom! Sisäänkäynti Pellavatehtaankadulta.