Kädentaidot2018-12-11T20:34:41+00:00

Kädentaidot

Monitoimitalo 13:n kolmoskerroksesta avautuvat upeat maisemat Koskipuistoon. Inspiroiva ja valoisa kerros on siis kuin luotu luovaan tekemiseen! Kädentaitokerroksessa omat näkemykset voi kanavoida savitöihin, ompeluun, askarteluun tai korujen tekemiseen.

Jokaisessa pajassa pääset toteuttamaan itseäsi ja hyödyntämään laitteita. Kädentaitokerroksen kaikki pajat tarjoavat avointa toimintaa 7–29-vuotiaille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13–19. Avoin toiminta on maksutonta ohjauksen ja laitteiden käytön osalta, käyttämistäsi tarvikkeista tai materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan ja hinnat ovat todella edulliset. Kädentaitokerroksessa käy maksuvälineenä ainoastaan käteinen.

Kädentaitokerrokseen saat yhteyden soittamalla numeroon 040 806 3281

Poikkeuksia aukioloissa

Kädentaitokerros on poikkeuksellisesti suljettu tiistaina 18.12.

Keramiikka

Keramiikkatiloissa sinulla on hieno mahdollisuus tutustua saveen tekemällä nipistely-, makkara- tai levytekniikalla käyttö- tai koriste-esineitä. Myös valusavityöt tai dreijaus on mahdollista, tutustuttuasi ensin käsinrakennustekniikoihin. Käytössä on puna- ja valkosavea ja niihin paljon erilaisia engobe-värejä ja lasitteita. Miltä kuulostaisi tehdä omin käsin vaikkapa ruoka-astioita?

Ammattitaitoinen ohjaaja Minna ja laitteet ovat maksutta käytössäsi avoimen toiminnan aikana, maksat vain materiaalimaksun käyttämiesi tarvikkeiden mukaan. Ohjatussa ryhmätoiminnassa peritään maksu myös ohjauksesta.

Minna Granqvist
Askartelunohjaaja
minna.granqvist(a)tampere.fi

p. 040 806 3138

Korula

Korula on koruntekijän taivas josta löytyy paljon erilaisia materiaaleja ja ideoita niiden toteuttamiseen. Korulassa voit koristella eri tavoin pahvirasioita, savi- tai lasipurkkeja, pahvikirjoja, puuesineitä ynnä muita. Kuivakukkatyöt, rintamerkit, magneetit, massatyöt sekä erilaiset paperiaskartelut syntyvät myös Korulassa. Leila auttaa mielellään omien ideoittesi toteuttamisessa ja antaa tarvittaessa uusimpia vinkkejä askartelusta kiinnostuneille.

Leila Hynynen
Askartelunohjaaja
leila.hynynen(a)tampere.fi

p. 040 801 2779

Laura Kalola
Askartelunohjaaja
laura.kalola(a)tampere.fi

p. 050 325 7391 

 

Tekstiili

Tekstiilissä voit vapauttaa luovuutesi ja toteuttaa villeimmätkin ideasi tekstiilin parissa. Ompelukoneiden ja saumureiden käyttö on aina maksutonta, materiaaleista (esim. langat) perimme pienen maksun. Voit halutessasi tuoda myös omat materiaalisi, jolloin toiminta on maksutonta.

Tekstiilihuoneessa sekä kädentaitokerroksen aulassa on myös kangaspuita, joita voit varata kutomista varten. Tehtävä työ vaatii kangaspuihin asennettavan kuhunkin työhön soveltuvat loimet, joten ota yhteyttä Helenaan ennen kuin varaat kangaspuita käyttöösi. Kudonta-aikaa voit varata kerralla korkeintaan kaksi viikkoa

Riina Vuorenniemi
Askartelunohjaaja, ompelu
p. 040 806 3139
riina.vuorenniemi(a)tampere.fi

Helena Vänni
Askartelunohjaaja, kudonta
p. 040 806 2319
helena.vanni(a)tampere.fi

Verstas

Kädentaitojen verstas on monipuolisuudessaan todellinen ideanikkarin ihmemaa. Pienimuotoinen puutyötila mahdollistaa kodin pienten tarve- ja koriste-esineiden rakentelun, tai mikset vaikka maalaisi itsellesi näyttävää silkkihuivia? Verstaalla voit myös kuvioida kangasta, esimerkiksi t-paidan sabluunatekniikalla. Tule rohkeasti tutustumaan!

Merja Lehtonen
Askartelunohjaaja
merja.h.lehtonen(a)tampere.fi
p. 040 806 3140

Extra-päivä

Extra-päivä avaa Monitoimitalo 13:n kädentaitokerroksen ovet kaikenikäisille!

Extra-päivänä iällä ei ole väliä, vaan kuka tahansa on tervetullut Monitoimitalo 13:n kädentaitokerrokseen.

Ikärajattomana Extra-päivänä kaikilla on mahdollisuus tulla tutustumaan Monitoimitalo 13:n kädentaitokerrokseen. Kädentaitokerroksesta on osaavia ohjaajia, jotka opastavat ja auttavat, ja paljon inspiroivia materiaaleja. Ohjaus ja laitteiden käyttö on ilmaista, mutta materiaaleista peritään maksu, joten mukaan kannattaa varata käteistä.

Extra-päivä on jatkoa viime vuoden Afterwork-iltapäiville, joiden tarkoituksena oli kannustaa kaikenikäsiä tamperelaisia kokeilemaan uusia harrastuksia arki-iltapäivisin. Kävijöiltä saadun positiivisen palautteen takia ikärajattomille iltapäiväille haluttiin Monitoimitalo 13:ssa jatkoa

Syksyn 2018 Extra-päivät
28.8.
25.9.
30.10.
27.11.

Ikärajattomat joululahjapajat

11.12.–12.12. klo 13–19 tarjolla pipareita, glögiä ja jouluista tunnelmaa. Pajoissa voi valmistaa mm. mehiläisvahakynttilöitä, joulupalloja, kuulokepidikkeen nahkasta ja jouluisen mandalan.

Info

KÄDENTAIDOT AVOINNA
MAKE klo 13–19

Kädentaitokerroksen kaikki pajat tarjoavat avointa toimintaa 7–29-vuotiaille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13–19. Ohjaajat ovat koko ajan käytettävissä mikäli kaipaat ideoita tai vinkkejä.

Muina aikoina kädentaidoissa järjestetään ohjattua ryhmätoimintaa. Varaa vuoro ryhmällesi soittamalla numeroon 040 806 3281.

OSOITE

Satakunnankatu 13
33100 TAMPERE

Huom! Sisäänkäynti Pellavatehtaankadulta.