Kulttuurinen nuorisotyö

Kulttuurisen nuorisotyön tavoitteena on nuorten ohjaaminen ja kannustaminen omaehtoiseen toimintaan. Kulttuurinen nuorisotyö tukee nuoren identiteetin kehittymistä kokemuksellisen oppimisen kautta kulttuurin keinoin. Tampereella haluamme erityisesti tukea nuorten omien kulttuurien ja marginaalitaiteiden esille tuomista ja tarjota nuorille mahdollisuuksia toteuttaa omia ideoitaan ja projekteja kulttuurisen toiminnan saralla.

Kulttuurisessa nuorisotyössä järjestetään toimintoja, jotka tukevat nuorten itseilmaisun vahvistumista sekä tarjoavat nuorille tilaisuuksia toteuttaa omia kulttuurisia unelmiaan. Konkreettisia toimintamuotoja ovat mm. tapahtumatuotannot kuten #Äläjäädy-talvilomaviikko, nuorten harrastusryhmät, yhteistyö muiden kulttuuritoimijoiden kanssa kuten esimerkiksi elokuvakasvatushanke Ihmefilmi. Kulttuuriseen nuorisotyöhön kuuluvat myös esiemerkiksi  Monitoimitalo 13:n Studio ja kädentaidot.

KultTour

Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikot. Pääkohderyhmänä ovat pirkanmaalaiset 13–17-vuotiaat nuoret. Koko marraskuun ajan, eri viikonpäivinä ja eri kellonaikoina, eri puolilla Pirkanmaata.

Tutustu KultTourin ohjelmaan >>

Tutustu Monitoimitalo 13:n ohjelmaan

Nuori Kulttuuri -tapahtumat

Nuori Kulttuuri -tapahtumien tarkoituksena on tarjota nuorille taiteen harrastajille foorumi taitojensa esittämiseen sekä dialogiin ja vuorovaikutukseen muiden harrastajien kanssa alueellisesti ja valtakunnallisesti. 

Tampereen Nuorisoteatteri 

Tampereen nuorisoteatteri on Suomen Kulttuurirahaston Myrsky-hankeapurahalla vuonna 2009 perustettu vapaa yhteisö. Nuorisoteatterin kotinäyttämö on Monitoimitalo 13:n Wivi Lönn -sali. Ohjaajana toimii Helena Rängman.

Lue lisää

RapFactory

RapFactoryssä kirjoitetaan rap-tekstejä ja tuotetaan omasta materiaalista valmis biisi. Jos pöytälaatikostasi löytyy tekstejä tai olet aina halunnut kokeilla rap-tekstien tekemistä, tervetuloa mukaan! RapFactoryssä tutustutaan myös rap-beatin tekemisen saloihin.

Lue lisää

Jou! Moreeni Räps!

Nuorten itse tuottama radio-ohjelma Radio Moreenin taajuudella.
Radio Moreeni Tampereella 98,4 MHz, kaapelissa 101,5 MHz, internetissä radio.uta.fi

Ohjelman tekemisen mahdollistavat
Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja Sosped säätiön Mieletöntä Valoa -hanke yhteistyössä Radio Moreenin kanssa.

Lähetyspäivät: 26.9., 24.10., 21.11. ja 12.12
klo 19.00

Stage 13

Haluatteko järjestää kaveriporukalla tapahtumaillan tai tarvitsetteko tilan esiintymiselle? Monitoimitalo 13:n Stage on teitä varten!
Stagella nuoret voivat järjestää omannäköisen tapahtumaillan, joka voi olla mitä tahansa musiikkikeikasta teemabileisiin tai stand upista runoiltaan.
Stage 13 -illoissa nuoret saavat kokemusta tapahtuman järjestämisestä ja pääsevät tuomaan omaa osaamistaan esille.
Tapahtumaillan suunnittelussa ja toteutuksessa nuoria ohjaa nuoriso-ohjaaja.

Syksyn 2019 Stage 13 -illat:
11.10., 15.11. ja 13.12.
Tila on järjestäjille ja esiintyjille maksuton, eikä heille makseta palkkioita. Illat ovat asiakkaille pääsymaksuttomia.

Tule järjestämään teidän näköinen ilta!

Mimmit stagella -bändikurssi

Tahdotko oppia bändisoittoa? Haluatko löytää uusia soittokavereita, kokeilla, tehdä tai toteuttaa omia biisejä porukalla? Mimmit stagella -sessioissa voimme tehdä kaikkea tätä ja enemmänkin. Tule kokeilemaan yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Olet tervetullut soittotaidoilla tai ilman. Ohjaajana muusikko, musiikintekijä, huilu-ja impro-opettaja Lotta Karppi.

Keskiviikkoisin 11.9.–30.10. klo 17–19, Stage (2krs.)

Suosittelemme toimintaa 10–15-vuotiaille

Ei ennakkoilmoittautumisia, voit tulla paikalle koska vaan.
Maksuton.

Kaikki stagella -bändikurssi

Haluatko oppia bändissoittoa tai hioa yhteissoittoa ja päästä pois esiintymisjännityksestä? Soitatko jotain soitinta, ja mietit miltä tuntuisi soittaa porukassa?
Kaikki stagella -sessioissa soitetaan yhdessä, tutustutaan bändi-instrumentteihin ja musiikin tekemiseen. Tervetuloa, soittotaidoilla tai ilman. Ohjaajana muusikko, musiikintekijä, huilu-ja impro-opettaja Lotta Karppi.

Keskiviikkoisin 13.11–4.12. klo 17–19
Stage (2krs.)

Suosittelemme toimintaa 10–15-vuotiaille

Ei ennakkoilmoittautumisia, voit tulla paikalle koska vaan.
Maksuton.

TUFF! After school: Hip Hop -miitti

Kiinnostaako biittien teko, dj-hommat tai räpin äänittäminen? Hip Hop -miitissä voit tulla tutustumaan aiheisiin tai syventämään osaamistasi.
Each one teach one – henki leijuu Hip Hop -miitin yllä kun Monitoimitalon medialounge kokoaa nuoria yhteen luomaan hip hopia ja jakamaan oppeja. Ohjaajana pitkänlinjan studiomuusikko Dj Megamasa, joka muun muassa vaikuttaa räppärinä Funksons-yhtyeessä.

Torstaisin 12.09–28.11. (Ei kokoontumista syyslomaviikolla 17.10.) klo 16–18
Medialounge 2.krs.

Suosittelemme toimintaa 10–18-vuotiaille

Ei ennakkoilmoittautumista, mukaan voit tulla koska vaan. Maksuton.

SottiisiMoves -nuorten tuotantoryhmä

Oletko aina halunnut tietää, miten tapahtumia tuotetaan? Haluatko päästä kokeilemaan sitä käytännössä? Kaipaatko mielenkiintoista tekemistä vapaa-ajalle ja mukavaa porukkaa, jonka kanssa päästä tekemään yhteistyötä? Tervetuloa mukaan SottiisiMoves nuorten tuotantoryhmään, jossa pääset mukaan tuottamaan kesän 2020 suurimman tanssitapahtuman oheisohjelmaa.

Lue lisää

K-pop-tanssikurssi

Tervetuloa mukaan K-pop tanssikurssille, jossatanssitaan rennosti hyvässä porukassa. Mukaan voivat tulla kaiken tasoiset tanssijat ja tanssista kiinnostuneet.
K-pop on eteläkorealainen, vauhdikas ja energinentanssityyli. Ohjaajana tanssinopettaja Anni Arhi.
Tanssikurssi järjestetään maanantaisin 4.11–25.11. klo 18–19 ja se on suunnattu 12–18-vuotiaille.
Monitoimitalo 13, Stage 2krs.
Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton

Info

Lisätietoa

Piritta Brusi
Nuoriso-ohjaaja
p. 0400 962 264  

Laura Siren
Nuoriso-ohjaaja
p. 040 800 4488

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi

Info

Lisätietoa

Piritta Brusi
Nuoriso-ohjaaja
p. 0400 962 264  

Laura Siren
Nuoriso-ohjaaja
p. 040 800 4488

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi