Kulttuurinen nuorisotyö

Kulttuurisen nuorisotyön tavoitteena on nuorten ohjaaminen ja kannustaminen omaehtoiseen toimintaan. Kulttuurinen nuorisotyö tukee nuoren identiteetin kehittymistä kokemuksellisen oppimisen kautta kulttuurin keinoin. Tampereella haluamme erityisesti tukea nuorten omien kulttuurien ja marginaalitaiteiden esille tuomista ja tarjota nuorille mahdollisuuksia toteuttaa omia ideoitaan ja projekteja kulttuurisen toiminnan saralla.

Kulttuurisessa nuorisotyössä järjestetään toimintoja, jotka tukevat nuorten itseilmaisun vahvistumista sekä tarjoavat nuorille tilaisuuksia toteuttaa omia kulttuurisia unelmiaan. Konkreettisia toimintamuotoja ovat mm. tapahtumatuotannot kuten #Äläjäädy-talvilomaviikko, nuorten harrastusryhmät, yhteistyö muiden kulttuuritoimijoiden kanssa kuten esimerkiksi elokuvakasvatushanke Ihmefilmi. Kulttuuriseen nuorisotyöhön kuuluvat myös esiemerkiksi  Monitoimitalo 13:n Studio ja kädentaidot.

KultTour

Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikot. Pääkohderyhmänä ovat pirkanmaalaiset 13–17-vuotiaat nuoret. Koko marraskuun ajan, eri viikonpäivinä ja eri kellonaikoina, eri puolilla Pirkanmaata.

KultTour 2018 info

Nuori Kulttuuri -tapahtumat

Nuori Kulttuuri -tapahtumien tarkoituksena on tarjota nuorille taiteen harrastajille foorumi taitojensa esittämiseen sekä dialogiin ja vuorovaikutukseen muiden harrastajien kanssa alueellisesti ja valtakunnallisesti. 

Tampereen Nuorisoteatteri 

Tampereen nuorisoteatteri on Suomen Kulttuurirahaston Myrsky-hankeapurahalla vuonna 2009 perustettu vapaa yhteisö. Nuorisoteatterin kotinäyttämö on Monitoimitalo 13:n Wivi Lönn -sali. Ohjaajana toimii Pia Koponen.

Lue lisää

RapFactory

RapFactoryssä kirjoitetaan rap-tekstejä ja tuotetaan omasta materiaalista valmis biisi. Jos pöytälaatikostasi löytyy tekstejä tai olet aina halunnut kokeilla rap-tekstien tekemistä, tervetuloa mukaan! RapFactoryssä tutustutaan myös rap-beatin tekemisen saloihin.

Lue lisää

Jou! Moreeni Räps!

Nuorten itse tuottama radio-ohjelma Radio Moreenin taajuudella.
Radio Moreeni Tampereella 98,4 MHz, kaapelissa 101,5 MHz, internetissä radio.uta.fi

Ohjelman tekemisen mahdollistavat
Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja Sosped säätiön Mieletöntä Valoa -hanke yhteistyössä Radio Moreenin kanssa.

Ihmefilmi

IhmeFilmi -elokuvakasvatushanke esittelee klassikkoelokuvia nuorille eri puolilla Suomea.
Tampereella hanketta toteuttaa Tampereen kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Pirkanmaan elokuvakeskuksen kanssa.
Lisätietoa hankkeesta ja sitä koordinoivasta IhmeFilmi Ry:stä www.ihmefilmi.fi

Tiedustelut ja paikkavaraukset:
Piritta Brusi p. 0400 962 264 piritta.brusi(a)tampere.fi

Info

Lisätietoa

Piritta Brusi
Nuoriso-ohjaaja
p. 0400 962 264  

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi