Kulttuurinen nuorisotyö

Kulttuurisen nuorisotyön tavoitteena on nuorten ohjaaminen ja kannustaminen omaehtoiseen toimintaan. Kulttuurinen nuorisotyö tukee nuoren identiteetin kehittymistä kokemuksellisen oppimisen kautta kulttuurin keinoin. Tampereella haluamme erityisesti tukea nuorten omien kulttuurien ja marginaalitaiteiden esille tuomista ja tarjota nuorille mahdollisuuksia toteuttaa omia ideoitaan ja projekteja kulttuurisen toiminnan saralla.

Kulttuurisessa nuorisotyössä järjestetään toimintoja, jotka tukevat nuorten itseilmaisun vahvistumista sekä tarjoavat nuorille tilaisuuksia toteuttaa omia kulttuurisia unelmiaan. Konkreettisia toimintamuotoja ovat mm. tapahtumatuotannot kuten #Äläjäädy-talvilomaviikko, nuorten harrastusryhmät, yhteistyö muiden kulttuuritoimijoiden kanssa kuten elokuvakasvatushanke Ihmefilmi ja lasten kulttuurifestari Spark sekä yksittäiset projektit. Toiminta pitää sisällään esimerkiksi nuorten tapahtumaryhmän, Monitoimitalo 13:n Studion ja kädentaidot.

Dancemix -tanssityöpaja

Oletko aina halunnut kokeilla tanssia? Matalan kynnyksen Dancemix  -tanssityöpajoissa pääset tutustumaan tanssilajien alkeisiin ja saloihin. Tule rohkeasti testaamaan. Aiempaa kokemusta ei tarvita, avoin mieli riittää. Kevään aikana työpajoissa on mahdollista tutustua niin baletin, nykytanssin, showtanssin kuin jazztanssin maailmaan. Tanssilajit valitaan ryhmän toiveiden mukaan.

 

Lue lisää

Huippujengi

Nuorisopalveluiden huippujengi on nuorten oma kohtaamispaikka! Tule mukaan suunnittelemaan ja tekemään erilaisia tapahtumia tai osallistu säännöllisiin tapaamisiin. Huippujengissä äänesi kuuluu!
Lisätietoa huippujengin toiminnasta saat Laura Saartoalalta 050 385 0222 laura.saartoala(a)tampere.fi

KultTour

Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikot. Pääkohderyhmänä ovat pirkanmaalaiset 13–17-vuotiaat nuoret. Koko marraskuun ajan, eri viikonpäivinä ja eri kellonaikoina, eri puolilla Pirkanmaata.

KultTour 2018 info

Nuori Kulttuuri -tapahtumat

Nuori Kulttuuri -tapahtumien tarkoituksena on tarjota nuorille taiteen harrastajille foorumi taitojensa esittämiseen sekä dialogiin ja vuorovaikutukseen muiden harrastajien kanssa alueellisesti ja valtakunnallisesti. 

Tampereen Nuorisoteatteri 

Tampereen nuorisoteatteri on Suomen Kulttuurirahaston Myrsky-hankeapurahalla vuonna 2009 perustettu vapaa yhteisö. Nuorisoteatterin kotinäyttämö on Monitoimitalo 13:n Wivi Lönn -sali. Ohjaajana toimii Pia Koponen.

Lue lisää

Movement

Kiinnostaako viihteen ja kulttuurin maailma? Liity the Movementiin! 

Movementin työpajoissa voit opetella soittamaan levyjä, tubettamista tai tapahtumatuotantoa. Pajat järjestetään Monitoimitalo 13:ssa ja ohjaajina toimivat omien alojensa ehdottomat ammattilaiset. Työpajoihin osallistuminen on maksutonta.

lue lisää

RapFactory

RapFactoryssä kirjoitetaan rap-tekstejä ja tuotetaan omasta materiaalista valmis biisi. Jos pöytälaatikostasi löytyy tekstejä tai olet aina halunnut kokeilla rap-tekstien tekemistä, tervetuloa mukaan! RapFactoryssä tutustutaan myös rap-beatin tekemisen saloihin.

Lue lisää

Musta laatikko -bändi-illat

Musta laatikko -bändi-illat tarjoavat nuorten bändeille mahdollisuuden päästä esiintymään elävän yleisön eteen. Monitoimitalo 13:n Stagella järjestettäviiin bändi-iltoihin pääsee mukaan aloittelevia, mutta myös ensimmäisiä treenejä pidemmälle päässeitä nuorten bändejä.

Jos haluat päästä esiintymään Musta laatikko -iltaan, täytä linkin takaa löytyvä hakulomake >>

Lisätietoja:
Kari Lehtonen
Ohjaaja
p. 040 801 6782
kari.lehtonen(a)tampere.fi.

Ihmefilmi

IhmeFilmi -elokuvakasvatushanke esittelee klassikkoelokuvia nuorille eri puolilla Suomea.
Tampereella hanketta toteuttaa Tampereen kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Pirkanmaan elokuvakeskuksen kanssa.
Lisätietoa hankkeesta ja sitä koordinoivasta IhmeFilmi Ry:stä www.ihmefilmi.fi

Tiedustelut ja paikkavaraukset:
Piritta Brusi p. 0400 962 264 piritta.brusi(a)tampere.fi

Syksyn elokuvat

Jou! Moreeni Räps!

Nuorten itse tuottama radio-ohjelma Radio Moreenin taajuudella. Syksyn 2018 ohjelmalähetykset tulevat ulos seuraavina ajankohtina torstaisin 25.10., 22.11. ja 13.12. (2h ohjelma/kerta) klo 19–21
Radio Moreeni Tampereella 98,4 MHz, kaapelissa 101,5 MHz, internetissä radio.uta.fi

Ohjelman tekemisen mahdollistavat
Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja Sosped säätiön Mieletöntä Valoa -hanke yhteistyössä Radio Moreenin kanssa.

Info

Lisätietoa

Piritta Brusi
Nuoriso-ohjaaja
p. 0400 962 264  

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi