Kulttuurinen nuorisotyö

Kulttuurisen nuorisotyön tavoitteena on nuorten ohjaaminen ja kannustaminen omaehtoiseen toimintaan. Kulttuurinen nuorisotyö tukee nuoren identiteetin kehittymistä kokemuksellisen oppimisen kautta kulttuurin keinoin. Tampereella haluamme erityisesti tukea nuorten omien kulttuurien ja marginaalitaiteiden esille tuomista ja tarjota nuorille mahdollisuuksia toteuttaa omia ideoitaan ja projekteja kulttuurisen toiminnan saralla.

Kulttuurisessa nuorisotyössä järjestetään toimintoja, jotka tukevat nuorten itseilmaisun vahvistumista sekä tarjoavat nuorille tilaisuuksia toteuttaa omia kulttuurisia unelmiaan. Konkreettisia toimintamuotoja ovat mm. tapahtumatuotannot kuten #Äläjäädy-talvilomaviikko, nuorten harrastusryhmät, yhteistyö muiden kulttuuritoimijoiden kanssa kuten esimerkiksi elokuvakasvatushanke Ihmefilmi. Kulttuuriseen nuorisotyöhön kuuluvat myös esiemerkiksi  Monitoimitalo 13:n Studio ja kädentaidot.

Stage 13

Haluatteko järjestää kaveriporukalla tapahtumaillan tai tarvitsetteko tilan esiintymiselle? Monitoimitalo 13:n Stage on teitä varten!
Stagella nuoret voivat järjestää omannäköisen tapahtumaillan, joka voi olla mitä tahansa musiikkikeikasta teemabileisiin tai stand upista runoiltaan.
Stage 13 -illoissa nuoret saavat kokemusta tapahtuman järjestämisestä ja pääsevät tuomaan omaa osaamistaan esille.
Tapahtumaillan suunnittelussa ja toteutuksessa nuoria ohjaa nuoriso-ohjaaja.

Syksyn 2019 Stage 13 -illat:

13.3., 15.4. ja 22.5.

Tila on järjestäjille ja esiintyjille maksuton, eikä heille makseta palkkioita. Illat ovat asiakkaille pääsymaksuttomia.

Tule järjestämään teidän näköinen ilta!

TUFF! After school: Hip Hop -miitti

Kiinnostaako biittien teko, dj-hommat tai räpin äänittäminen? Hip Hop -miitissä voit tulla tutustumaan aiheisiin tai syventämään osaamistasi.
Each one teach one – henki leijuu Hip Hop -miitin yllä kun Monitoimitalon medialounge kokoaa nuoria yhteen luomaan hip hopia ja jakamaan oppeja. Ohjaajana pitkänlinjan studiomuusikko Dj Megamasa, joka muun muassa vaikuttaa räppärinä Funksons-yhtyeessä.

Torstaisin 30.1., 6.2., 13.2., 20.2., 3.3., 12.3., 19.3., 26.3., 2.4., 9.4., 16.4., 23.4. klo 16.00-18.30

Monitoimitalo 13, Medialounge 2.krs
Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton.

Kaikki stagella -bändijamit

Haluatko oppia bändisoittoa tai löytää uusia soittokavereita? Entä kokeilla, tehdä tai toteuttaa omia biisejä porukassa? Kaikki stagella -bändijameissa soitetaan yhdessä, tutustutaan bändi-instrumentteihin ja musiikin tekemiseen. Ohjaajana muusikko ja musiikintekijä Lotta Karppi.

Suosittelemme toimintaan 13…17-vuotiaille

Keskiviikkoisin 12.2., 19.2.,4.3., 11.3., 18.3., 25.3., 1.4.,8.4., 15.4., 29.4.,6.5. klo 17-19
(ei 26.2. ja 22.4.)

Monitoimitalo 13, Stage 2.krs

Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton.

RapFactory

RapFactoryssä kirjoitetaan rap-tekstejä ja tuotetaan omasta materiaalista valmis biisi. Jos pöytälaatikostasi löytyy tekstejä tai olet aina halunnut kokeilla rap-tekstien tekemistä, tervetuloa mukaan! RapFactoryssä tutustutaan myös rap-beatin tekemisen saloihin.

Lue lisää

Nuori Kulttuuri -tapahtumat

Nuori Kulttuuri -tapahtumien tarkoituksena on tarjota nuorille taiteen harrastajille foorumi taitojensa esittämiseen sekä dialogiin ja vuorovaikutukseen muiden harrastajien kanssa alueellisesti ja valtakunnallisesti. 

Tampereen Nuorisoteatteri 

Tampereen nuorisoteatteri on Suomen Kulttuurirahaston Myrsky-hankeapurahalla vuonna 2009 perustettu vapaa yhteisö. Nuorisoteatterin kotinäyttämö on Monitoimitalo 13:n Wivi Lönn -sali. Ohjaajana toimii Helena Rängman.

Lue lisää

KultTour

Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikot. Pääkohderyhmänä ovat pirkanmaalaiset 13–17-vuotiaat nuoret. Koko marraskuun ajan, eri viikonpäivinä ja eri kellonaikoina, eri puolilla Pirkanmaata.

Tutustu KultTourin ohjelmaan >>

Tutustu Monitoimitalo 13:n ohjelmaan

SottiisiMoves -nuorten tuotantoryhmä

Oletko aina halunnut tietää, miten tapahtumia tuotetaan? Haluatko päästä kokeilemaan sitä käytännössä? Kaipaatko mielenkiintoista tekemistä vapaa-ajalle ja mukavaa porukkaa, jonka kanssa päästä tekemään yhteistyötä? Tervetuloa mukaan SottiisiMoves nuorten tuotantoryhmään, jossa pääset mukaan tuottamaan kesän 2020 suurimman tanssitapahtuman oheisohjelmaa.

Lue lisää

Jou! Moreeni Räps!

Nuorten itse tuottama radio-ohjelma Radio Moreenin taajuudella.
Radio Moreeni Tampereella 98,4 MHz, kaapelissa 101,5 MHz, internetissä radio.uta.fi

Ohjelman tekemisen mahdollistavat
Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja Sosped säätiön Mieletöntä Valoa -hanke yhteistyössä Radio Moreenin kanssa.

Lähetyspäivät: 26.9., 24.10., 21.11. ja 12.12
klo 19.00

K-pop-tanssikurssi

Tervetuloa mukaan K-pop tanssikurssille, jossatanssitaan rennosti hyvässä porukassa. Mukaan voivat tulla kaiken tasoiset tanssijat ja tanssista kiinnostuneet.
K-pop on eteläkorealainen, vauhdikas ja energinentanssityyli. Ohjaajana tanssinopettaja Anni Arhi.

Tanssikurssi maanantaisin 3.2.,10.2.,17.2.,2.3., 9.3., 16.3., 23.3., 30.3.,6.4., 20.4., 27.4. klo 18-19
(ei 24.2. ja 13.4.) klo 18–19
Monitoimitalo 13, Stage 2krs.

Ei ennakkoilmoittautumista. Maksuton

Info

Lisätietoa

Piritta Brusi
Kulttuurituottaja
p. 0400 962 264  

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi