Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13

Monitoimitalo 13 on Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden nuorten kulttuurikeskus, joka tarjoaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia ja harrastuspaikkoja monipuolisesti niin nuorille kuin vanhemmillekin. Talosta löytyy sekä avointa että ohjattua toimintaa, työpajoja, kursseja ja vuokrattavia tiloja niin yksityisille kuin yhdistyksille ja järjestöille.

Monitoimitalo 13 sijaitsee Tampereen keskustassa aivan Hotelli Tammerin, pääpaloaseman ja Koskipuiston kainalossa. Talo sijaitsee osoitteessa Pellavatehtaankatu 4.

Huomioithan nämä asiat asioidessasi tiloissamme

  • älä tule paikalle kipeänä
  • pese käsiäsi
  • pidä turvaväli

Olemme tehostaneet siivousta tiloissamme ja lisänneet mahdollisuuksia puhdistaa käsiä. Pyrimme kaikin keinoin varmistamaan kaikille turvallisen ympäristön muun muassa vähentämällä sisään otettavien asiakkaiden määrää. Keräämme viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti tiloissamme asioivien henkilöiden yhteystiedot mahdollisten altistumisten jäljittämisen helpottamiseksi. Suosittelemme tiloissamme maskin käyttöä.

Kädentaitoja

Monitoimitalo 13:n 3. kerros on omistettu kädentaidoille. Kädentaidot on paikka, jossa voit luoda vapaasti ja inspiroitua huikeasta määrästä erilaisia materiaaleja. Käytössäsi on laaja valikoima erilaisia työvälineitä sekä osaavat ohjaajat ovat aina apunasi. Monitoimitalo 13:n hyväksyvässä ja rennossa ilmapiirissä on helppo päästää luovuus valloilleen. Kädentaidot ja taide ovat itseilmaisun välineitä, ja haluamme kunnioittaa jokaisen yksilöllistä tapaa olla luova.

Kädentaitokerroksen pajat tarjoavat avointa toimintaa 9–29-vuotiaille nuorille maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14–20. Avoin toiminta on maksutonta ohjauksen ja laitteiden käytön osalta, käyttämistäsi tarvikkeista tai materiaaleista peritään maksu kulutuksen mukaan ja hinnat ovat todella edulliset.

Tule ja koe onnistumisen ihanuus!

Tutustu kädentaitokerrokseen >>

Pelaamista

Konehuoneen tietokoneilla pelaat verkkopelejä ja Ohjaamosta löydät laajan valikoiman konsolipelejä. Kaikki pelit ja koneet ovat käytössäsi maksutta arkisin Ohjaamossa klo 14–20 ja
Konehuoneessa klo 15–20 (katso Konehuoneen tarkemmat aukiolot: https://www.pelifarmi.fi/esports)

Stage13 -tapahtumaillat

Haluatteko järjestää kaveriporukalla tapahtumaillan tai tarvitsetteko tilan esiintymiselle? Monitoimitalo 13:n Stage on teitä varten! Stagella voitte järjestää omannäköisen tapahtuman, joka voi olla mitä tahansa musiikkikeikasta teemabileisiin tai stand upista runoiltaan. Stage 13 -illoissa saatte kokemusta tapahtuman järjestämisestä ja pääsette tuomaan omaa osaamista esille.

Syksyn 2020 Stage13 -illat ovat: Perjantait 25.9., 23.10., 20.11., 11.12.

Tila on järjestäjille ja esiintyjille maksuton (palkkioita esiintymisistä ei makseta). Illat ovat päihteettömiä ja pääsymaksuttomia sekä avoimia kaikille asiakkaille. Tule järjestämään teidän näköinen tapahtuma!

Kysy, minä vastaan
Milka Uusitalo
Nuoriso-ohjaaja
040 800 4488
milka.uusitalo(a)tampere.fii

Kaikki Stagella -bändijamit

Haluatko oppia bändisoittoa tai löytää uusia soittokavereita? Entä kokeilla, tehdä tai toteuttaa omia biisejä porukassa? Kaikki Stagella -bändijameissa soitetaan yhdessä ja tutustutaan musiikin tekemiseen. Ohjaajana muusikko ja musiikintekijä Lotta Karppi.
Tiistaisin klo 18–20 Monitoimitalo 13, Stage 2.krs. 1.9.–24.11 (syyslomaviikolla ti 13.10. ei kokoontumista)

Suosittelemme toimintaa 13–17-vuotiaille, joilla on jo jonkin verran soittotaitoa. Soittimet löytyy paikanpäältä. Ei ennakkoilmoittautumista, mukaan voit tulla koska vaan. Maksuton. 

Kysy, minä vastaan
Milka Uusitalo
Nuoriso-ohjaaja
040 800 4488
milka.uusitalo(a)tampere.fi

RapFactory

RapFactoryssä kirjoitetaan rap-tekstejä ja tuotetaan paikan päällä kirjoitetusta omasta materiaalista valmis biisi. Jos pöytälaatikostasi löytyy tekstejä tai olet aina halunnut kokeilla rap-tekstien tekemistä, tervetuloa mukaan! RapFactoryssä tutustutaan myös rap-beatin tekemisen saloihin. Ohjaajina toimivat muusikot Hannu Stark (Hannibal) ja Ville-Veikko Kuusimäki (6mäki). Mukaan tuleminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista ja toiminta on osallistujille maksutonta. Osallistujien suositusikä on yli 15 vuotta.

Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko tiistaisin ja keskiviikkoisin 8.9.–2.12.klo 17.00–19.30. Mukaan voit hypätä koska vaan. Tapaamiset ovat Monitoimitalo 13:n Medialoungessa (2. krs).

Kysy, minä vastaan!
Piritta Brusi
0400 962 264 tai
piritta.brusi(a)tampere.fi

Maanantaijamit

Onko freestylen treeni jäissä, kun ei löydy paikkaa missä treenata tai kavereita joiden kanssa treenata? Monitoimitalo 13:ssa jatkuu maanantaisin vapaa jamivuoro, jonne voit tulla treenaamaan ja tutustumaan muihin paikkakunnan tanssijoihin. Ensimmäisellä jamitunnilla tutustutaan breakiin/lockingiin/poppingiin/hiphopiin ammattilaisten johdolla. Joka toinen viikko (vko:lla 37 alkaen, parittomina viikkoina) paikalla myös DJ MegaMasa soittamassa musiikit tanssijoille koko jamien ajan (dj-hommia pääsee myös halutessaan kokeilemaan tällöin).  Laji on vapaa ja musiikkeja kannattaa tuoda mukanaan niinä viikkoina, kun dj ei ole soittamassa.

Maanantaisin klo 18–20 Monitoimitalo 13, Wivi Lönn -sali 4.krs.

7.9.–30.11.2020 (syyslomaviikolla ma 12.10. ei kokoontumista)

Ei ennakkoilmoittautumista, voit tulla paikalle milloin vain. Jamit ovat maksuttomat ja ne on suunnattu kaikenikäisille. Maanantaijamit järjestää Tampereen kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Call Out Suomi® -tapahtumien kanssa.

Kysy, minä vastaan!
Piritta Brusi
0400 962 264 tai
piritta.brusi(a)tampere.fi

K-pop-tanssikurssi

Tervetuloa mukaan K-pop tanssikurssille, jossatanssitaan rennosti hyvässä porukassa. Mukaan voivat tulla kaiken tasoiset tanssijat ja tanssista kiinnostuneet.
K-pop on eteläkorealainen, vauhdikas ja energinentanssityyli. Ohjaajana tanssija Anni Arhi.

Keskiviikkoisin klo 19-20 2.9.–25.11.(Syyslomaviikolla ke 14.10. ei kokoontumista)

Monitoimitalo 13, Wivi Lönn -sali (4.krs.)

Suosittelemme toimintaa 12–18 -vuotiaille. Ei ennakkoilmoittautumista, voit tulla mukaan koska vaan. Maksuton.

Kysy, minä vastaan
Milka Uusitalo
Nuoriso-ohjaaja
040 800 4488
milka.uusitalo(a)tampere.fi

HipHop-miitti

Kiinnostaako biittien teko, dj-hommat tai räpin äänittäminen? HipHop-miitissä voit tulla tutustumaan aiheisiin tai syventämään osaamistasi. Ohjaajana pitkänlinjan studiomuusikko DJ Megamasa.
Torstaisin 3.9.–26.11. klo 16–18.30 Monitoimitalo 13, Medialounge 2.krs.

Suosittelemme toimintaa 10-18-vuotiaille. Ei ennakkoilmoittautumista, mukaan voit tulla koska vaan. Maksuton.

Kysy, minä vastaan!
Piritta Brusi
0400 962 264 tai
piritta.brusi(a)tampere.fi

Pelifarmi PLAY – lautapeli, figuuri ja roolipelipäivät

Torstaisin Monarilla järjestetään 13–29-vuotiaille avoimet lautapeli-, roolipeli- ja figuuriharrastajien iltama. Paikalle voi tulla vapaasti pelaamaan kaveriporukallanne tai iltamista voi etsiä myös uutta peliseuraa! Me tarjoamme ilmaisen tilan sekä hienot mahdollisuudet pelaamiseen! Voit tuoda mukanasi oman pelin ja/tai figuurit tai lainata meiltä jonkin pelin täysin ilmaiseksi.

3.9, 17.9, 1.10, 8.10, 22.10, 29.10, 5.11 ja 12.11
klo 17.00–20.00 Monitoimitalo 13, Stage 2.kerros

Kysy, minä vastaan!
Ari Pietilä,
koordinaattori
044 4314 714 tai ari.pietila(a)tampere.fi

Vietä vapaa-aikaa

Monitoimitalo 13:n kaksi alinta kerrosta on suunniteltu omatoimiseen vapaa-ajan viettoon. Ohjaajat opastavat tarvittaessa talon käytössä, mutta tekemisen sisällöstä päätät itse.

Konehuoneen tietokoneilla pelaat verkkopelejä, hoidat asiat toimisto-ohjelmilla tai täyttelet lomakkeet verkkosivuilla. Ohjaamosta löydät laajan valikoiman konsolipelejä. Nauti kahvilassa pikkupurtavaa sopuhintaan ja siirry sitten toiseen kerrokseen kokeilemaan taitojasi biljardissa, pöytäjalkapallossa tai vaikkapa jossain lautapelissä. Kaikki pelit ja koneet ovat käytössäsi maksutta arkisin Ohjaamossa klo 13–20 ja
Konehuoneessa klo 15–20 (katso Konehuoneen tarkemmat aukiolot: https://www.pelifarmi.fi/esports)
Tutustu Monitoimitalon pelivalikoimaan (pdf) >>

Toisen ja neljännen kerroksen aulojen seinät on varustettu ripustuskiskoilla, joten voit halutessasi varata seinätilaa taidenäyttelyäsi varten jopa kuukaudeksi maksutta.

Harrasta monipuolisesti

Toisessa kerroksesta sijaitsee myös Demostudio, jossa voit äänittää laadukkaan demon nuorisoystävälliseen hintaan.

Kolmas kerros on kädentaitojen ihmemaa. Neljä erilaista pajaa, kukin räätälöity tiettyä tarkoitusta varten. Asiantuntevat ohjaajat auttavat ja ovat paikalla juuri sinua varten. Tule toteuttamaan oma ideasi, tai muuten vaan kokeilemaan. Materiaaleista peritään pieni käteismaksu kulutuksen mukaan.

Monitoimitalo 13:ssa kokoontuu myös useita harrastusryhmi. Tutustu täällä Monitoimitalo 13:n ryhmiin >>

Voit myös tuoda oman harrastuksesi mukanasi ja hyödyntää vuokrattavia tiloja vaikkapa tanssiryhmäsi kanssa. Nuorille ja nuorten ryhmille alennetut hinnat!

Vuokraa tiloja

Vuokrattavat tilat sijoittuvat neljään eri kerrokseen, joista kukin on suunniteltu vastaamaan käyttäjien tarpeisiin mahdollisimman joustavasti. Tilat on rakennettu erilaisia käyttötarkoituksia silmällä pitäen rock-klubista juhlasalin kautta kokoushuoneeseen.

Kukin tila on varustettu nykyaikaisilla laitteilla ja tarpeen mukaan tiloja voidaan varustella hyvinkin monipuolisesti. Tilan ja laitteiston lisäksi voit lisämaksusta saada käyttöösi ääni- ja valotekniikan ammattilaisia, joiden avulla varmistat onnistuneen tilaisuuden. 

Vuokrattavat tilat on luokiteltu kahteen hintaryhmään. Nuoret, nuorten ryhmät, järjestöt ja muut yleishyödylliset tahot kuuluvat edullisempaan luokkaan, kun taas toisessa hintaluokassa ovat yksityishenkilöt ja yritykset. 

Lue lisää

Löytötavarat p. 040 806 3242

Info

Aukioloajat

Avoin toiminta
Konehuone ma–pe klo 15–20 ja Ohjaamo ma–pe klo 13–20
(Katso Konehuoneen tarkemmat aukiolot: https://www.pelifarmi.fi/esports)
Monarin Kakkonen ma–pe klo 13–20
Kädentaitokerroksen pajat ma–ke kl0 14–20

Vuokrattavat tilat
ma–pe 8.30–21.00
la 9.00–16.00

Osoite

Pellavatehtaankatu 4
33100 TAMPERE

Yhteystiedot

Vahtimestarit
p. 040 806 3242

Vuokrattavat tilat
p.040 717 7860 (palvelee arkisin 8.30– 15.00)
monitoimitalo13@tampere.fi

Kahvila

Cafe 13
p. 050 528 1669
cafe13@siltavalmennus.fi