Syysloma 2016

Loma-aikojen toimintaa Tampereella

Koulujen loma-aikoina eri puolilla Tamperetta järjestetään monipuolista leiritoimintaa muun harrastustoiminnan ohessa. Kaupungin nuorisopalveluiden lisäksi leirejä järjestävät mm. järjestöt, yhdistykset ja seurakunnat. Yhteistä kaikille leireille on kuitenkin se, että niillä tapaa uusia kavereita ja kokee monenlaisia leirielämyksiä.

Koulujen loma-aikoina tapahtuu toki muutakin kuin leiritoimintaa. Alkukesästä elokuun alkuun avoinna oleva lasten liikennepuisto on yli 50 vuotta tamperelaisia lapsia liikennekasvatukseen ohjannut kesätoiminnan muoto. Liikennepuistossa opit hyödyllisiä taitoja ja pääset kurvailemaan mahtavilla polkuautoilla. Liikennepuisto on suunnattu 6–10-vuotiaille lapsille.

Syysloman 2016 leirit

Koululaisten syyslomaviikolla 17.10.–21.10.2016 Tampereen kaupungin nuorisopalvelut järjestää kaksi yön yli kestävää leiriä Antaverkan leirikeskuksessa, Ylöjärvellä.

Sähköinen ilmoittautuminen molemmille leireille on avoinna 1.9.–5.10.2016. HUOM. Lähetäthän täytetyn hakemuksen ainoastaan kerran/henkilö. Epäselvissä tapauksissa voit olla yhteydessä Kai Heineen, p. 050 322 6359.

Alakoululaisten leiri 17.–19.10.2016

Leiri täynnä! Myös varasijat on täytetty. Valinnoista ilmoitetaan viikolla 38.

#Äläjäädy-suunnitteluleiri 19.–21.10.2016

Nuoret päättävä sen, mitä Tampereella tapahtuu talvilomaviikolla 2017. Tällä leirillä 13–17-vuotiaat nuoret ideoivat, päättävät ja suunnittelevat tulevaa #Äläjäädy-tapahtumaa porukalla. Leirillä saat vaikuttaa ja päättää asioista, osallistua villiin ideointiin – ja pitää hauskaa isolla porukalla! Viime vuoden leiriä kuvailtiin lauseilla "Paras leiri ikinä" ja "Ihaninta aikaa mun elämässä" ja samaa on luvassa tänäkin vuonna!

Leiri on täysin maksuton. Hae mukaan täyttämällä sähköinen hakemus 1.9.–5.10.2016.

ilmoittautumislomake.png

Syyslomaviikolla SomeJam

Somejam on avoin ja yhteisöllinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen nuoret, nuorisotyön ammattilaiset ja digialanosaajat yhteen ja kehittää viikonlopun aikana uudenlaisia konsepteja esimerkiksi mobiilisovelluksia nuorille tai verkkopalveluita nuorisotyöhön.

Miten se toimii?

Etsimme osallistujien joukkoon 14–18-vuotiaita nuoria. Somejam käynnistyy perjantaina jolloin nuoret, ohjelmistosuunnittelijat, graafiset suunnittelijat ja nuorisotyön ammattialaiset jaetaan sekalaisiin ryhmiin ja heille annetaan 48 tuntia aikaa kehitellä oma uusi innovaationsa! Apua ryhmien työskentelyyn antaa huippuammattilaisten mentorien joukko. Sunnuntaina teknologian ammattilaisraati valitsee parhaan ryhmän, joka saa mahdollisuuden esitellä ideansa startup-valmentajille ajatushautomo Demolasta.

Tapahtumainfot

Somejam Tampere järjestetään 21.–23.10.2016 Monitoimitalo 13:ssa.

Osallistuminen tapahtumaan on ilmaista ja osallistujille tarjotaan ruoat. Toivomme, että osallistujat ottaisivat oman tietokoneen, tabletin tai muun sähköisen laitteen mukaan tapahtumaan. Tapahtuman kieli on englanti. Hakijoista valitaan 15 nuorta ja heille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Hae mukaan!

Hae mukaan tapahtumaan täyttämällä sähköinen lomake 10.10.2016 klo 16 mennessä.
Täytä lomake >>

Tapahtuman järjestävät Tampereen kaupungin nuorisopalvelut, Digitaalisen nuorisotyön asiantuntijaverkosto Verke, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

Lisätietoa: Inka Kiuru, inka.kiuru(a)tampere.fi, p. 050 385 0222, www.somejam.fi