Nuorisovaltuusto2018-10-03T00:55:39+00:00

Nuorisovaltuusto

Tampereen nuorisovaltuusto on nuorten vaikuttajaryhmä, joka pyrkii parantamaan tamperelaisten nuorten asemaa sekä heidän vaikuttamis- ja harrastusmahdollisuuksiaan. Tampereen nuorisovaltuusto on perustettu vuonna 1998, jolloin se sai nimen Nuorisofoorumi. Nimi vaihdettiin keväällä 2015 suurkokouksessa nuorisovaltuustoksi.

Nuorisovaltuuston toimintaan voivat ottaa osaa kaikki tamperelaiset yläluokilla tai toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Nuorisovaltuusto myös kiertää yläkouluilla ja toisen asteen oppilaitoksissa esittelemässä toimintaansa. Nuorisovaltuuston toimintakausi on kalenterivuosi (tammikuusta joulukuuhun). Uusi valtuusto valitaan aina syksyn suurkokouksessa.

Suurkokous

Suurkokouksissa käsitellään nuorisovaltuuston isoimmat päätettävät asiat. Suurkokouksiin kutsutaan Tampereen yläkouluista, lukioista sekä ammatillisista oppilaitoksista kaksi äänivaltaista edustajaa. Suurkokoukset ovat kaikille avoimia. Uusi hallitus valitaan aina syksyn suurkokouksessa. Suurkokous järjestetään keväisin ja syksyisin.

Octafoorumit

Octafoorumeissa keskustellaan nuoria koskevista ajankohtaisista ja tärkeistä aiheista. Octafoorumeihin kutsutaan Tampereen oppilas- ja opiskelijakuntien edustajat yläkouluista, lukioista sekä ammatillisista oppilaitoksista tapaamaan nuorisovaltuustoa. Octafoorumit järjestetään vähintään kerran vuodessa.

Kokoukset

Tampereen nuorisovaltuuston hallituksen kokouksissa käsitellään nuorisovaltuuston vastuualueiden ajankohtaiset asiat, mahdolliset aloitteet sekä nuorisovaltuuston sisäiset asiat. Kokoukset ovat kaikille avoimia. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme, voit tulla seuraamaan kokouksiamme nuorisopalveluiden toimistolle osoitteeseen Puutarhakatu 11, 3.kerros.

Kokoukset

Puheenjohtajapäivät

Puheenjohtajapäivillä oppilas- ja opiskelijakuntien puheenjohtajilla ja sihteereillä on mahdollisuus kouluttautua ja tavata toisiaan. Puheenjohtajapäiville kutsutaan puheenjohtajat ja sihteerit jokaisesta Tampereen yläkouluista, lukioista sekä ammatillisesta oppilaitoksesta. Paikalle on mahdollista lähettää myös mahdollisia tulevia puheenjohtajia tai sihteereitä. Puheenjohtajapäivät järjestetään vähintään kerran vuodessa.

Terveiset nuvalle

Nuorisovaltuusto on Sinua varten!

Kerro ideoista tai huolenaiheista nuorisovaltuustolle. Mikäli asiasi koskee yhteistyötä tai nuorisopalveluita, voit kysyä asiasta nuoriso-ohjaaja Leena Mäkiseltä, jonka yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Lähetä terveisesi
Nuva

Info

Tytti Halttu

Puheenjohtaja
tytti.halttu(a)gmail.com

Laura Saartoala

Nuoriso-ohjaaja
050 385 0222
laura.saartoala(a)tampere.fi

Esityslistat
Pöytäkirjat
Asiakirjat