Nuorisovaltuusto

Tampereen nuorisovaltuusto on nuorten vaikuttajaryhmä, joka pyrkii parantamaan tamperelaisten nuorten asemaa sekä heidän vaikuttamis- ja harrastusmahdollisuuksiaan. Tampereen nuorisovaltuusto on perustettu vuonna 1998, jolloin se sai nimen Nuorisofoorumi. Nimi vaihdettiin keväällä 2015 suurkokouksessa nuorisovaltuustoksi.

Nuorisovaltuuston toimintaan voivat ottaa osaa kaikki tamperelaiset yläluokilla tai toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Nuorisovaltuusto myös kiertää yläkouluilla ja toisen asteen oppilaitoksissa esittelemässä toimintaansa. Nuorisovaltuuston toimintakausi on kalenterivuosi (tammikuusta joulukuuhun). Uusi valtuusto valitaan aina syksyn suurkokouksessa.

Nuorisovaltuusto on Sinua varten!

Kerro ideoista tai huolenaiheista nuorisovaltuustolle. Mikäli asiasi koskee yhteistyötä tai nuorisopalveluita, voit kysyä asiasta nuoriso-ohjaaja Laura Saartoalalta, jonka yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Lähetä terveisesi
Nuva

Suurkokous

Suurkokouksissa käsitellään nuorisovaltuuston isoimmat päätettävät asiat. Suurkokouksiin kutsutaan Tampereen yläkouluista, lukioista sekä ammatillisista oppilaitoksista kaksi äänivaltaista edustajaa. Suurkokoukset ovat kaikille avoimia. Uusi hallitus valitaan aina syksyn suurkokouksessa. Suurkokous järjestetään keväisin ja syksyisin.

Kevät- ja syyseminaari

Seminaareissa keskustellaan nuoria koskevista ajankohtaisista ja tärkeistä aiheista. Seminaareihin kutsutaan Tampereen oppilas- ja opiskelijakuntien edustajat yläkouluista, lukioista sekä ammatillisista oppilaitoksista tapaamaan nuorisovaltuustoa. Seminaarit järjestetään vähintään kerran vuodessa.

Kokoukset

Tampereen nuorisovaltuuston hallituksen kokouksissa käsitellään nuorisovaltuuston vastuualueiden ajankohtaiset asiat, mahdolliset aloitteet sekä nuorisovaltuuston sisäiset asiat. Kokoukset ovat kaikille avoimia. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme, voit tulla seuraamaan kokouksiamme Monitoimitalo 13:en (Satakunnankatu 13). Kokoukset alkavat aina klo 16.30 ja klo 16.00–16.30 on yhteinen kahvihetki.

Kokoukset

Info

Kiia Koukku
Puheenjohtaja

nuorisovaltuusto(a)tampere.fi

Laura Saartoala

Nuoriso-ohjaaja
050 385 0222
laura.saartoala(a)tampere.fi

Esityslistat ja pöytäkirjat