Lasten oma kulttuurifestari Spark valtaa taas 13.10.2018 klo 12–16 Monitoimitalo 13:n. Kahdeksannen Spark-festivaalin teemana on oma keho. Taitava kehoni -teema tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia erilaisiin esityksiin ja työpajoihin . Teeman mukaista tekemistä, näkemistä ja kokemista löytyykin Monitoimitalon jokaisesta kerroksesta.

Ohjelma

Työpajat

Mukkelis ja makkelis ja väärinpäin -työpaja nonstop klo 12–16 (2. kerroksen aula)
Rullan työpajassa taiteillaan ihan mukkelis makkelis ja väärinpäin. Hauskassa ja elämyksellisessä työpajassa tehdään taidetta eri kehon osia käyttämällä uusissa asennoissa. Aiheena on se, mitä minä olen ja missä minä olen taitava. Työpaja sopii kaikenikäisille.
Työpajan ohjaavat Lastenkulttuurikeskus Rullan ohjaajat.

Loden nonstop perhedisko klo 12-16 (Stage)
Ohjatut setit starttaavat kerran tunnissa klo 12.15 , 13.15, 14.15, 15.15
Monitoimitalon Stage on muutettu koko perheen NON STOP DISKOKSI. Diskossa biletetään koko päivä menevän musiikin tahtiin ja värivalojen loisteessa.
Kerran tunnissa hiotaan diskomuuvit kuntoon tanssileikein Loden ohjauksessa puolen tunnin ajan ja loput ajasta diskolattia on vapaa omille muuveille.
Tuu mukaan jorailemaan koko perheen kanssa!
Perhediskossa tanssimuuvien maailmaan johdattaa tanssija Lotta Kaarla.

Ja minähän pystyn! -valokuvauspiste klo 12–16 (Medialounge)
Tule kuvauttamaan itsesi mitä huikeampiin urheilusuorituksiin ja akrobaattisiin taivutuksiin. Kuvauspistettä ohjaavat Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden Pajaston mediapajalaiset.

IhmeVarjo -työpaja nonstoppina klo 12–16 (Keramiikka)
Pajassa kokeillaan yhdessä varjoteatterin keinoja. Tehdään ilmaisutaidon harjoitteita ja luodaan kehoilla hahmoja. Tule mukaan luomaan jotakin hienoa ja ihmeellistä! Työpajan ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Elina Tiainen.

String Art –työpaja klo 12–16 (3. kerroksen aula)
Osallistujat pääsevät kokeilemaan string artiksi kutsutun taideteoksen tekemistä. Isohkoilla puulevyillä on maalattuna ihmiskehon kuva, ja kehon ääriviivoihin nakutellaan pieniä nauloja. Niihin pujotetaan eri värisiä lankoja. Näin maalatusta kuvasta saadaan elävöitetty ja moniulotteinen yhteinen taideteos. Työpajan ohjaavat Näpsä-käsityökoulun ohjaajat.

Vauhdikkaat nauharenkaat – työpaja klo 12–16 (Ompelu ja Korula)
Työpajassa pääset valmistamaan sirkustaiteilijan esiintymisvälineen, nauharenkaan. Heiluta värikästä nauharengasta musiikin tahdissa ja luo ilmaan kauniita kuvioita. Sopii kaikenikäisille.
Ohjaajina Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden Kädentaitokerroksen ohjaajat.

Kehokuvia -työpaja klo 12–16 (Strömmer)
Tule piirtämään ystäväsi/perheenjäsenesi/sukulaisesi/kaverisi kehon ääriviivat samaan paperiin oman kehosi kanssa. Yhdessä voitte samalla pohtia mitkä taidot teitä yhdistää. Jos olet saapunut tapahtumaan yksin, saat myös lainata pisteeltä kaverin piirtämään kanssasi.
Työpajaa ohjaavat Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden erityisnuorisotyön ohjaajat

Sairaan nopee–Sika upee! klo 14–16 (Wivi Lönn-sali)
Tulkaa kaikki yhdessä kokeilemaan hauskaa temppurataa.
Radan järjestävät Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden Huippujengiläiset (nuorten tapahtumaryhmä).

Esitykset

Kehoko -hulvaton sisäelinseikkailu, esitykset klo 12.15, 13.15, 14.15 ja 15.15 (Stenvall)
KEHOKO on moniaistinen esitys kehon toiminnoista. Se yhdistelee nukketeatteria sekä taidenäyttelyn ja leikin rakenteita. KEHOKO koostuu elintoimintoja kuvaavista interaktiivisista veistoksista. Teos leikittelee elimistön ”noloilla” toiminnoilla ja kauniilla orgaanisilla muodoilla. Lapset pääsevät kirurgian erikoislääkäri Ruven seurassa mm. ryömimään paksusuolessa, vierailemaan majoituspalvelu Kohdussa ja täyttämään tyhjän pään ajatuksilla. Suositusikä: Yli 3-vuotiaille
Esityksen kesto noin 40 minuuttia, yhteen esitykseen mahtuu 20 osallistujaa.

TYTTÖ, JOKA TAHTOI TYKINKUULAKSI! -teatteriesitys, esitykset 13.00 ja 14.15 (Mediakoulu, 5. kerros) (kesto 45 min)
Pajaston nuorten työkokeilijoiden teatteriesitys päästää katsojan seuraamaan hellyyttävän sirkusseurueen elämää. Mukana menossa ovat lentämisestä haaveileva Rombo, apina Hopsankeikka, Kippikappilainen ja kalankesyttäjä Hilja. Sirkustirehtööri Sylvillä on joukossa kestämistä, kun paikalle pelmahtaa yllättäen pupuja, jotka haluavat liittyä sirkukseen. Suositellaan yli 3-vuotiaille.
Esityksen ovat tehneet Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden Pajaston Taidepajan nuoret.

Esitykset Wivi Lönn -salissa:

klo 12.30 Tanssistudio Jazzcopen esitys
klo 13 Fusia performing arts -tanssikoulun esitys
klo 13.30 Sirkuksen taikaa

Tanssistudio Jazzcopen esitys
Tanssistudio Jazzscopen semi-pro ryhmän esittämä The Voice -tanssi on kannanotto ja hätähuuto maailmalla vallitsevaan tilanteeseen. Trumpin presidentiksi valinnan myötä ilmapiiri on muuttunut negatiiviseksi ja väkivaltaiseksi. Toisten ihmisten kunnioitus ja arvostus on unohtunut.
You´re the voice, try and understand it. Make a noice and make it clear. We´re not gonna sit in silence we´re not gonna live with fear!Jazz-tanssi ja moderni ovat pirkkalalaisen tanssikoulun bravuureja. Tanssikoulu tarjoaa maistiaisia tuntitarjonnastaan!
Koreografi: Merja Haavisto.
Esityksen kesto noin 15 minuuttia.
http://www.jazzscope.fi/

Fusia performing arts -tanssikoulun esitys
Gayathri Menonin oppilaat esittävät tanssiesityksen, joka koostuu mm. klassisista intialaisista tansseista modernein maustein. Se sisältää mm. Bharatanatyamia, joka on yksi Etelä-Intian vanhimmista ja suosituimmista klassisista tansseista. Se tunnetaan yksityiskohtaisista käsiliikkeistään ja ilmaisuvoimastaan.
Esityksen kesto noin 20 minuuttia.
http://fusia.dance/

Sirkuksen taikaa
Yksipyöräisillä taiteilevat Eeli, Jaakko ja Eero. Rola-bolan päällä tasapainolee Helmi. Akrobatiaa ja käsilläseisontaa yhdistävän numeron esittää Aili ja huikeaa pallojongleerausta tulee näyttämään Onni. Oppilaat ovat 13-15-vuotiaita Sorin Sirkuksen nuoria.
Esityksen kesto noin 15−20 minuuttia
http://www.sorinsirkus.fi/

Muut

Pelialue (1.kerros)
Tule sukeltamaan uusiin maailmoihin VR-lasien kautta, osallistumaan erilaisiin konsolipeliturnauksiin tai kokeilemaan peliohjaamista kameran kautta. Pelit sopivat myös perheen pienille.
Pelialueella toimintaa ohjaavat Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden nuoriso-ohjaajat.

Spark-tapahtuman aikana Monitoimitalolla saatat tavata myös PrinsessaPrinsessan:
PrinsessaPrinsessa on ihanan ylhäinen, höperö ja erityislahjakas prinsessa. Hän on oikeastaan erityisen ylhäinen, erityislaatuinen ja…no, kaikin puolin erityinen. Ihaninta PrinsessaPrinsessasta on tietenkin tanssia, kuunnella satuja ja laulaa sekä tavata muita ylhäisiä. Eikä PrinsessaPrinsessaa tarvitse pelätä lainkaan! Sopivan hoviniiauksen nähdessään, hän ystävystyy iäksi ja saattaa jopa jakaa aatelisarvoja!
PrinsessaPrinsessana Reija Tapaninen, tamperelaistunut sirkus-ja tanssitaiteilija.

Liikkuva kirjasto klo 12-16 (4. kerroksen aula)
Liikkuvan kirjaston pisteeltä voit lainata kirjoja, elokuvia ja musiikkia, sekä uusia lainojasi. Kysy myös lukuvinkkejä, Tampereen kaupunginkirjaston työntekijät auttavat mielellään.

Liikkuva perhe -piste klo 12-16 (4. kerroksen aula)
Osallistu kuvatehtäväsuunnistukseen koko perheen voimin. Pisteellä saat myös tietoa yhdessä liikkumisesta ja Tampereen liikuntamahdollisuuksista.
Liikkuva perhe -pisteellä tavattavissa Perheliikunta -hankkeen liikunnanohjaaja Olli-Pekka Toikkonen.

Infopiste (Aulan palvelupiste)
Infopisteeltä saat kaiken tarvittavan tiedon mm. tapahtuman aikatauluista ja sisällöistä. Sieltä voi tiedustella myös löytötavaroita.

Valvottu narikka ja vaunuparkki (Konehuone)
Valvottuun, maksuttomaan narikkaan voi jättää ulkovaatteet ja muut haluamansa tavarat. Narikassa on tilaa myös lastenvaunuille- ja rattaille.

Cafe13 (Kahvila)
Monitoimitalon alakerran kahvila Cafe13 on avoinna koko tapahtuman ajan.
Kahvilasta voit ostaa virvokkeita niin kortilla kuin käteisellä. Kahvilan toiminnasta vastaa Silta-Valmennusyhdistys ry.

Info

Spark-festarin tarkoituksena on tuoda esiin lasten ja nuorten itse tekemää taidetta ja tarjota monipuolisia mahdollisuuksia kohdata kulttuuria. Festarin kohderyhmänä ovat 0–12-vuotiaat lapset ja nuoret, mutta päivän annista nauttii varmasti koko perhe. Tapahtuman järjestää Tampereen kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalvelut.

Tänä vuonna festarit järjestetään lauantaina 13.10 klo 12–16 ja paikkana toimii edellisten vuosien tapaan Monitoimitalo 13.

Spark-festareille on vapaa pääsy! Tervetuloa! 

Lisätietoja voi kysyä:

Niina Niiniluoto
Koordinaattori 
050 364 6134
niina.niiniluoto(a)tampere.fi

Piritta Brusi
Nuoriso-ohjaaja
040 096 2264
Piritta.Brusi(a)tampere.fi