Pirkanmaan TEATRIS aluefestari

Pirkanmaan Teatriksen pääjärjestäjänä toimii Tampereen kaupungin nuorisopalvelut. Tapahtumapaikkana toimii Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Monitoimitalo 13 (Satakunnankatu 13, sisäänkäynti Pellavatehtaankadun puolelta) ja siellä kaksi esitystilaa Wivi Lönn-sali ja Stage. Aluefestarin ilmoittautuminen oli käynnissä tammikuun ajan ja mukaan on ilmoittautunut yhdeksän teatteriryhmää eripuolilta Pirkanmaata.

Raati

Nuori Kulttuuri -festareihin kuuluu vahvasti koulutuksellisuus. Kaikki festareille osallistuneet ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadilta suullisen ja kirjallisen palautteen. Nuori Kulttuuri Teatris 2019 -festareiden raadeissa painotetaan dialogia nuorten tekijöiden kanssa. Raati pyrkii nostamaan keskusteluun esityksen vahvuuksia ja myös asioita, joiden avulla ryhmän olisi mahdollista kehittyä oman taiteenlajinsa tekemisessä. Paikallisilla raadeilla on vapaus valita, millä painotuksilla esityksiä valitaan valtakunnalliseen festariin. Teatriksen säännöt löytyvät täältä: https://nuorikulttuuri.fi/teatris/saannot/
Raati valitsee alueen edustajat valtakunnalliseen Teatris festivaaliin Jyväskylään.

Nuori Kulttuuri TEATRIS Pirkanmaan aluefestarin raati:
Helena Rängman
Jussi Puhakka
Lotta Kaarla

Esitykset:

Kangasalan Pikkuteatteri: Too school for cool klo 10.00-11.00 (Wivi Lönn-sali)
Pohjois-Hervannan koulun näytelmäkerho: Hello, Stranger klo 11.10-11.50 (Stage)
Sällit: Gen5 ”junnut”: Viisi kaveria nimeltä Pasi: Romanttinen komedia klo 12.30-13.15 (Wivi Lönn-sali)
Theama Teatteri: FobiaT klo 13.20-13.50 (Stage)
Tampereen Nuorisoteatteri: 12:59 klo 14.45-15.45 (Wivi Lönn-sali)
Pirkan Opiston Nuorisoteatteri Julia: Valta istuimella – pohdintoja vallasta klo 15.50-16.40 (Stage)
Teatteri Jakkara: Outolintu klo 17.10-17.40     (Wivi Lönn-sali)
Capulet STO: Kasvottomat – Mitä tapahtui aidolle itselle? klo 18.00-18.50 (Stage)
Sällit: Gen4 ”äijät”: Kullervo klo 19.00-19.55 (Wivi Lönn-sali)

Esitystilat:
WIVI LÖNN -sali (Monitoimitalon 4. krs.)
STAGE (Monitoimitalon 2.krs.)

Tapahtumaan on vapaa pääsy, eikä esityksiin tarvitse tehdä paikkavarauksia. Lämpimästi tervetuloa katsomaan Pirkanmaalaista nuorisoteatteria!

Mitä TEATRIS on?

  • Esitysten lajikirjo on laaja: puhe-, tanssi-, katu-, fyysinen ja sanaton teatteri, sekä musikaali ja performanssi- ja esitystaide.
  • Lava on vapaa kaikille 10–25-vuotiaille teatterin parissa harrastaville. Enintään 1/3 ryhmän jäsentä saa poiketa ikärajoituksesta. Ohjaaja voi toki olla myös yli-ikäinen.
  • Esityksen maksimipituus on 60 minuuttia.
  • Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille
  • Säännöt ja muuta infoa löydät yksityiskohtaisemmin osoitteesta: https://nuorikulttuuri.fi/teatris/saannot/ ja nuorikulttuuri.fi

Kaikki tapahtumaan osallistuneet ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadilta suullisen ja kirjallisen palautteen. Aluefestareilta valitaan raadin toimesta edustajia valtakunnalliseen Teatris -tapahtumaan.

Vuonna 2019 valtakunnallinen Teatris järjestetään Jyväskylässä. Esiintymisten lisäksi festariviikonlopun aikana on työpajoja sekä iltatilaisuuksia ja tietenkin muiden teatterintekijöiden kohtaamisia!

Lisätietoja

Piritta Brusi
Nuoriso-ohjaaja
0400 962 264
piritta.brusi(a)tampere.fi