Tuunaa sun kesäduuni

4H-yhdistyksen ja Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden järjestämä Tuunaa sun kesäduuni antaa 13–28-vuotiaille nuorille mahdollisuuden saada työkokemusta ja tutustuta yrittäjyyden saloihin. 

Kesällä 2020 aloittaa toimintansa kymmenen nuorten perustamaa yritystä

Tampereen 4H ja nuorisopalvelut järjestivät keväällä 2020 kaksi 4H-yritysvalmennusta, jossa 13-28-vuotiaat nuoret saivat valmennusta oman yrityksen perustamiseen. Valmennuksen tuloksena syntyi kymmenen nuorten omaa yritystä, jotka tarjoavat mm. lastenhoitoa, puutarhanhoitoa, kahvia, musiikkia, käsityötuotteita, kakkuja ja leivoksia sekä siivousapua. Tutustu yrityksiin ja tue nuorta yrittäjää.

Yhdessä Leikkien – lastenhoitopalvelu

Yhdessä Leikkien tarjoaa lastenhoitopalvelua ja myy erilaisia käsityötuotteita. Yrityksen löytää facebookista nimellä yhdessä leikkien ja verkosta osoitteesta bit.ly/yhdessaleikkien. Asiakkaalla on mahdollisuus saada kotitalousvähennys. Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteeseen yhdessaleikkien(a)gmail.com ja numerosta 0405737043

Otson Puutarha-apu

Otson Puutarha-apu auttaa puutarhan hoidossa, nurmikon leikkuu, haravointi, kukkapenkkien hoitaminen ja kastelu, kukkien istutus, rikkaruohojen kitkeminen, puun hakkuu ja kantaminen, pienet maalaushommat, ikkunoiden- ja mattojenpesu, kevätkylvöt… Työt tehdään asiakkaan välineillä, ja yhteyttä voi ottaa soittamalla numeroon 045 888 0642 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen otso.hyttinen@live.com

Facebook

Asiakkaalla on mahdollisuus saada kotitalousvähennys.

LaPresso

LaPresso on kahvilakärry, joka toimii koko kesän keskustassa. LaPressosta saa ostettua erikoiskahveja, jotka ovat aina ammattitaidolla valmistettuja laadukkaista pavuista.

Barista Aake Salonen

Puh. +358 45 7876 2900

Instagram @lapressocoffees

Duo Brevis

Tarjoamme juhliisi erilaisia musiikkiesityksiä. Valitse haluamasi kokoonpano, huilu+klarinettiduo, huiluduo, laulua säestyksellä, tai vaikka kaikki. Meihin voi ottaa yhteyttä sähköpostilla (duobrevis(a)gmail.com), Facebookissa (Duo Brevis) tai Instagramissa (duobrevis).

HymiPaju

Värjäämme hienoja uniikkeja paitoja ja muita vaatteita mm. solmuvärjäyksellä.

Meihin saa yhteyttä instagramin kautta @hymipaju

ja sähköpostitse: hymipaju(a)gmail.com

Girl with her Cakes

Girl with her Cakes on kakkuihin erikoistunut 4H-yritys. Kakuista saadaan toiveidesi mukaan persoonallisen näköisiä ja haluamasi makuisia. Valmistan myös muita tarjottavia sekä tarjoan pitopalvelua (kahvinkeittoa ja siivousapua tilaisuuksissa). Siivousavusta on mahdollista saada kotitalousvähennys.

Yhteyttä minuun voi ottaa sähköpostilla: girlwithercakes(a)gmail.com tai www.girlwithercakes.blogspot.com sivustolta löytyvällä yhteydenottolomakkeella. Instagramista minut löytää nimellä @girlwithercakes.

Millan apu

4H-Yritykseni Millan apu tarjoaa apua eläinten ja lasten hoitoon, esimerkiksi koiran ulkoiluttamista. Asun myös talossa, jossa lemmikit ovat sallittuja, joten on myös mahdollisuus ottaa lemmikkejä hoitoon. Sen lisäksi voisin vahtia ja hoitaa kaiken ikäisiä lapsia viikonloppuisin ja mikseipä myös arki-illoin. On myöskin mahdollisuus saada kotitalousvähennys.

Minuun saa yhteyttä tekstiviestillä ja soittamalla: 0401366266 sekä sähköpostilla: milla.kiviniemi(a)hotmail.com

Amandan leivonta & kotiapu

“Kaikkea aina leivonnaisista kotiapuun ja lastenhoitoon.”

Yritykseni tarjoaa leivonnaisia tilauksesta sekä monipuolisia kotiapuun liittyviä palveluita, kuten esimerkiksi ikkunoiden pesua, kauppa-apua ja lastenhoitoa. Yritykseni tarjoaa monipuolisia palveluita asiakkaan tarpeen mukaan, joten minulta voi reippaasti kysyä erilaisia työtehtäviä. Yritykseni valmistaa myös erityisesti erikoisruokavaliolle suunnattuja tuotteita, kuten esimerkiksi vegaanisia ja gluteenittomia leivonnaisia. Suunnittelen leivonnaiset aina asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Minuun saa otettua yhteyttä laittamalla sähköpostia osoitteeseen amanda.pyorala(a)gmail.com tai viestittämällä numeroon 0406785221.

Kotiapu Kaverit

Yrityksemme tarjoaa kotiapua, kaupassa käynti apua, siivousta, ikkunoiden pesua ym. pieniä kotitöitä.

Yhteydenotto puhelimitse tai tekstiviestillä.

0401779292 Mimmi Jääskeläinen
0407239082 Jessica Paldaniu

Ossen ja Leksan pihatyöt

Pihatyöt ja kaikki mahdolliset kotiavut. Muun muassa nurmikon leikkuuta, haravointia, lumitöitä…

Yhteydenotot:

Oskar Turunen
0401431651
turunenosseoskar(a)gmail.com

Miten mukaan?

Ennen oman yrityksen perustamista kesäduunarit käyvät 4H-yhdistyksen ja nuorisopalveluiden järjestämän Tuunaa sun kesäduuni -valmennuksen. Valmennuksessa opastetaan yrittäjyyden arkeen ja annetaan käytännön neuvoja esimerkiksi erilaisiin lupa-asioihin, markkinointiin ja kirjanpitoon. Valmista liikeideaa ei ennen valmennuksen alkua tarvitse olla, vaan ideaa saa kehitellä valmennuksen aikana. Kurssilla oli myös mahdollista olla perustamatta yritystä.

Valmennuksen aikataulu

Kuka voi perustaa yrityksen?

Kuka tahansa 13–28-vuotias yrittämisestä kiinnostunut nuori. 4H-yrityksen voi perustaa yksin, parin kanssa tai ryhmässä. 4H-yrityksissä valmistetaan omia tuotteita ja myydään niitä kuluttajille ja yrityksille. Tuote voi olla myös palvelu kuten esimerkiksi siivouspalvelu.

 

Yrittäjille

Yrityksestä tehdään kirjallinen sopimus ohjaajan kanssa. Lisäki yrittäjän tai ryhmän pitää tehdä kirjallinen suunnitelma yritystoiminnasta. Yrityksestä pitää tehdä perustamisilmoitus 4H-yhditykselle. Yrittäjä tulee muistaa tehdä toimintakertomus ja talousraportti yrityksen toiminnasta 4H-yhdistykselle. Ohjaajat ovat koko ajan yrittäjien käytettävissä ja heiltä voi pyytää apua kiperiin tilanteisiin.

Info

Justiina Lampila
Nuoriso-ohjaaja
040 672 6742
justiina.lampila(a)tampere.fi