Walkers-auto kaartaa Tampereelle

Matkailuatosta nuorten kohtaamispaikaksi rakennettu Walkers-auto eli Wauto on liikkunut Tampereen ympäryskunnissa keväästä 2017 lähtien. Marras-joulukuun Wauto vaikuttaa Tampereella. Liikkuva nuorisotyö vastaa muutokseen, jonka alueen suuret rakennus- ja liikennehankkeet tuovat nuorten liikkumis- ja kokoontumiskulttuuriin.

 

Muun muassa 2018 avattava kauppakeskus Ratina sekä raitiovaunuliikenteen aloittaminen tulevat vaikuttamaan nuorten liikkumiseen. Kaupunginosa- ja kuntarajat ylittävän Wauton avulla tehdään pohjatyötä tuleville muutoksille ja yhteistyölle.

Tampereella Walkers-auto on liikkeellä keskiviikko-, torstai- ja perjantai-iltaisin 8.11. alkaen. Sen toiminnasta vastaa Tampereen kaupungin nuorisopalvelut.

– Nuorisopalvelut yhteistyössä Aseman Lapset ry:n kanssa haluaa antaa liikkuvan nuorisotilan ja työntekijöitä Tamperelaisille nuorille etukäteisjoululahjaksi. Wauto on keino viedä aikuisten aikaa sinne, missä nuoret hengailevat, kertoo Riikka Koskela Tampereen nuorisopalveluista.

Ennen Tampereelle saapumista Wauto on liikkunut Lempäälässä, Vesilahdessa, Nokialla, Kangasalla ja Orivedellä osana kuntien omaa nuorisotyötä, sekä Hämeenkyrössä Kyröskosken setlementin ylläpitämänä. Toinen Wautoista on parhaillaan Kuopiossa.

– Tampereen kaupunkiseudun yhteistyö on malliesimerkki siitä, miten yhteistyöllä saadaan aikaan sellaista, mihin yksin ei pystyttäisi. Nuorten palaute ja kävijämäärät ovat ylittäneet odotukset: valtakunnallisesti Wautolla kohdataan keskimäärin 50 nuorta jokaisen toimintaillan aikana, iloitsee Minna Lahtela Aseman Lapset ry:stä.

Tiistaina 7.11. kello 15 järjestetään median edustajille lehdistötilaisuus Koilliskeskuksen nuorten tila Murussa. Tilaisuuden jälkeen Wautossa on avoimet ovat kaikille kiinnostuneille klo 17 saakka.

Tervetuloa tutustumaan Wautoon!

Lisätietoja:

Wauton toiminnasta Tampereella:

Riikka Koskela,
p. 040 806 2304
riikka.koskela(at)tampere.fi

Mira Julkunen, p. 040 801 6131
mira.m.julkunen(at)tampere.fi

Wauton toiminnasta yleisemmin:

Minna Lahtela
valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, Aseman Lapset ry
040 777 8683
minna.lahtela(at)asemanlapset.fi

www.asemanlapset.fi
www.facebook.com/autowauto

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden sekä koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä.

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty ammatillisesti ohjattu, vapaaehtoistoimintaan perustuva nuorisotyön muoto. Keskeistä on mukavien ja turvallisten kohtaamisten luominen aikuisten ja nuorten välille.

Wauto-toiminta on osa Aseman Lapset ry:n Walkers On Wheels -hanketta (2017-2019) ja se toteutetaan veikkausvoittovaroin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella. Ennen hanketta Wauto-toimintaa on pilotoitu 2015-2016.

2017-11-02T21:10:36+00:00 2.11.2017|